Gotvach.bg»Съвети»Как се завива месно руло?

Как се завива месно руло?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k

Месно руло обикновено е вид ястие от кайма (смляно или кълцано месо), омесено с други съставки. Традиционно то се приготвя в продълговата форма и се изпича на фурна.

Съществуват различни рецепти, включващи различни меса, например телешко, говеждо, свинско, агнешко, еленско, пуешко - често пилешко, и дори от морски дарове.

За да се понесе на отделни порции, готовото солено руло може да бъде нарязано на филии.

Приготвянето на месно руло си има своите тънкости, но особено важно е то да бъде добре завито и да изглежда апетитно и сочно.

Ето как лесно се завива месно руло

Ако спазвате следните съвети, ще изненадате семейството си с идеално завито руло, което бързо ще се превърне във фаворит на домашната трапеза.

Първата препоръка е в избора месото. Избирайте такова с високо съдържание на мазнини. Нетлъстото месо (пуешко или пилешко) е по-сухо и жилаво. Ако за вашето ястие сте избрали такова месо за приготвянето на месно руло, може да си помогнете, като го увиете с бекон или шунка.

Следващия съвет към вас е да добавите влажност към всеки пласт от рулото (яйца, доматено пюре, горчица, различен сос или някаква комбинация от влажни подправки). Освен че ще добавят вкус и правят месото сочно, помагат да се обработи и навие по-лесно.

Сотираните зеленчуци добавят влага, подобряват текстурата и идеално придават вкус на рулото от кайма. Опитайте с комбинация от моркови, грах и лук или изберете ваша, която се харесва на семейството ви.

Сварено и нарязано на парчета варено яйце присъства почти задължително в повечето рецепти. Освен че е вкусно, то подобрява структурата.

Добър трик е и добавянето на накиснат хляб без коричката в мляко. Ако месото за вашето руло е сухо и се нуждае от допълнителна мазнина, накиснете хляба в сметана или по-мазен месен бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати