Gotvach.bg»Съвети»Как се прави заливка за дроб-сарма?

Как се прави заливка за дроб-сарма?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823
Как се прави заливка за дроб-сарма?

С наближаването на пролетта все повече си мислим за вкусните и богати на пресни зеленчуци ястия. Марули, домати, краставици, пресни подправки, лук, чесън и разбира се - крехко агнешко. Каква пролет ще бъде, ако не хапнем агнешко с картофи, супа от агнешки дреболии и любимата дроб-сарма.

Всяка домакиня има свои малки трикове за приготвянето на вкусна дроб-сарма. Аз например слагам много зелении - по 2 връзки пресен лук и чесън и по цяла връзка магданоз и гьозум.

Не трябва да забравяме и пухкавата заливка за дроб-сарма. За да получите плътна и пухкава заливка за дроб-сарма с приятен златист загар, не е трудно. Ето и примерна рецепта.

Необходими продукти: Кисело мляко - 1 кофичка, Сода бикарбонат - 1 ч.л., Яйца - 4 броя, Брашно - 2 с.л.

Начин на приготвяне: Содата се добавя към киселото мляко и когато сместа шупне, се смесва с добре разбитите яйца. При непрекъснато бъркане се добавя брашното и с готовата смес се залива традиционна дроб-сарма.

Необходими са около 15 минути във фурната, при температура 200 градуса. След това фурната се изключва, но не се отваря, за да не спадне заливката. Оставете ястието още 10 минути и го извадете.

Това е тайната на вкусната дроб-сарма с пухкава заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен