Как да разберем кога е готов крем карамелът?

Как да разберем кога е готов крем карамелът?

Хапва ви се нещо сладко? Чудите се какво да спретнете забързо, но да бъде неустоимо вкусно? Вкусен крем карамел! Класика в жанра! Кой не го обича?!

Не е толкова лесно обаче да се направи хубав крем карамел. Важно е, когато решите да си поглезите душичката с него, да подберете качествени продукти за крем карамел.

Вземете истинско прясно мляко, ако има от къде, а ако не-купете възможно най-доброто на пазара. Домашни яйчица! Ии... Voila!

Как се прави крем карамел?

Разбиваме добре яйцата със захарта и добавяме на тънка струя с непрекъснато бъркане хладкото мляко. В купички слагаме по лъжичка предварително приготвен карамел. Той трябва да е студен и чак тогава изсипваме сместа. Някои от вас може би предпочитат и ванилия в крема. Може!

Разлейте сместа в купичките и печем крема карамела на водна баня.

Как да разберем кога е готов крем карамелът?

Трябва да хване тъмно кафява златиста коричка. Тогава вадим от фурната и чакаме да изстине десертът с яйца и мляко. Другият вариант е, малко преди да се получи тази тъмна коричка, да го извадим от фурната и с кулинарна горелка да обгорим горния слой да златисто. Изборът е ваш, цветът е важен! След като е достатъчно охладен, хапнете с наслада готовият крем карамел!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати