Комбинацията сьомга с прясно мляко създава асоциация за риба с мляко, която е вредна заради комбинирането на две храни, които са богати на протеини.
Именно поради високото съдържание на протеини във всяка от тях е желателно те да се ядат отделно.
Но когато рибата е сьомга, а процесът на приготвяне е печене, то тогава ситуацията е различна.
Сьомгата е риба, богата на есенциални аминокиселини, които са много необходими и важни за здравето на хората.
При приготвянето на рецепти с печена сьомга и прясно мляко се получава значително различен общ протеинов състав на готовия продукт.
Също така сьомгата съдържа много важни мастни киселини, които предпазват хората от ракови заболявания, а комбинацията с прясно мляко допринася за позитивния ефект върху организма.
Разбира се, за да се приготви хубава сьомга, която се комбинира с прясно мляко, е много важно двата продукта да бъдат свежи и с високо качество.
В противен случай риск от хранителни интоксикации не е изключен. Бъдете отговорни и внимателни към храненето и здравето си.
Коментари