Не е препоръчително да пълните тенджерата под налягане над 2/3 от обема ѝ.
Що се отнася до гръмването - малко вероятно е, защото повечето от съвременните тенджери са снабдени със специален клапан, който да спомага за изпускане на допълнителното налягане.
Когато готвите в тенджера под налягане е добре да сипвате по-малко вода, отколкото сипвате в обикновена тенджера, защото в процеса на кипене тя не се изпарява.
Когато течността в тенджерата заври, тя издава характерен съскащ звук, който е ясен сигнал, че трябва да намалите котлона.
Опитните домакини ще ви кажат, че варенето в тенджера под налягане съкращава времето за готвене наполовина, което ги прави незаменими помощници в кухнята. Непременно трябва да опитате да сготвите Мързелива мусака в тенджера под налягане или Телешко печено в тенджера под налягане
Коментари