Gotvach.bg»Съвети»Как се режат ябълки за ракия?

Как се режат ябълки за ракия?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Как се режат ябълки за ракия?
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.

Приготвянето на ябълкова домашна ракия е тънка и мераклийска работа, която не е по силите на всекиго. За това кехлибарено питие се иска и мерак, и майсторлък, че и голяма доза любов. Ако смятате, че притежавате всичко това, ние ще ви кажем как точно да нарежете ябълките за ракията.

За приготвянето на качествена ябълкова ракия трябва да подберете ароматни и добре узрели плодове. Майсторите ще ви кажат, че е най-добре ябълките да са набрани директно от дървото. Само така ще сте сигурни, че плодовете няма да са натъртени. Натъртените ябълки бързо загниват и може да се отразят на качеството на ракията.

В индустриални условия е достатъчно дръжките на ябълките да се отстранят. След това плодовете преминават през специални чукови и режещи мелачки, които ги подготвят. Но в домашни условия обикновено рязането на ябълки за ракия става на ръка.

Препоръчително е да отстраните дръжките на плодовете, както и семките, след което трябва да ги нарежете на по-дребни парчета и по възможност да ги пресовате.

По този начин ще улесните ферментирането на плодовете, което е следващият етап от приготвянето на ябълкова ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен