Телешкото е изключително вкусно месо, ако обаче е приготвено правилно. За да не стане сухо и да се чудите как да го преглътнете, е необходимо то да бъде сварено много добре.
Ако варите телешкото в обикновена тенджера, това може да отнеме часове. В този случай на помощ може да бъде призована тенджерата под налягане.
За да имате крехко телешко, е нужно да нарежете месото на кубчета и да го сварите в херметическата тенджера за 40 минути.
Не забравяйте, че минутите се засичат от момента, в който клапата на тенджерата започне да изпуска пара. Тогава котлонът се намаля на средна степен и се засича времето за сваряване на месото.
В случай че ще готвите телешка яхния, преди да сварите телешкото, може да го запечатате в мазнина за няколко минути.
Ако пък ще правите супа с телешко или телешко варено, то сложете една разполовена глава лук, няколко зърна бахар и черен пипер, дафинов лист и сол при месото, долейте вода и сварете за 40 минути, след което извадете месото и прецедете бульона.
Към прецедения бульон добавете нарязани на едро картофи, моркови, лук, свареното телешко и сварете до готовност на зеленчуците.
Поднесете супата с резен лимон.
Виж също защо понякога телешкото е жилаво, научи как се задушава телешко и разбери каква е разликата между телешко и говеждо.
Коментари