Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари телешко в тенджера под налягане

Колко време се вари телешко в тенджера под налягане

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823301
Колко време се вари телешко в тенджера под налягане

Телешкото е изключително вкусно месо, ако обаче е приготвено правилно. За да не стане сухо и да се чудите как да го преглътнете, е необходимо то да бъде сварено много добре.

Ако варите телешкото в обикновена тенджера, това може да отнеме часове. В този случай на помощ може да бъде призована тенджерата под налягане.

За да имате крехко телешко, е нужно да нарежете месото на кубчета и да го сварите в херметическата тенджера за 40 минути.

Не забравяйте, че минутите се засичат от момента, в който клапата на тенджерата започне да изпуска пара. Тогава котлонът се намаля на средна степен и се засича времето за сваряване на месото.

В случай че ще готвите телешка яхния, преди да сварите телешкото, може да го запечатате в мазнина за няколко минути.

Ако пък ще правите супа с телешко или телешко варено, то сложете една разполовена глава лук, няколко зърна бахар и черен пипер, дафинов лист и сол при месото, долейте вода и сварете за 40 минути, след което извадете месото и прецедете бульона.

Към прецедения бульон добавете нарязани на едро картофи, моркови, лук, свареното телешко и сварете до готовност на зеленчуците.

Поднесете супата с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати