Gotvach.bg»Съвети»Как се правят коктейлни череши?

Как се правят коктейлни череши?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Как се правят коктейлни череши?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Коктейлните череши се използват за декорация на коктейли или за украса на торти и сладкиши. Те са познати още като череши Мараскино и се приготвят сравнително сложно, защото трябва да се накиснат в специален разтвор, за да са леко прозрачни и в същото време да станат по-плътни. След това се накисват в захарен сироп и се оцветяват с хранителна боя. Все пак коктейлните череши може да се приготвят и в домашни условия, като това не много сложно.

Необходими са ви около 700 мл прозрачен ликьор, 400 г череши и захар на вкус. Най-добре е да заложите на ликьор Мараскино, който е най-подходящ за целта. Пригответе буркани и ги напълнете с измитите и почистени от костилки череши. Залейте ги с ликьора и добавете захар. Оставете бурканите на хладно място за период от половин до един месец.

След това ще имате домашни коктейлни череши, в които няма никакви изкуствени съставки и оцветители. Съхранявайте ги в хладилник за около 4 месеца. Това е един от най-лесните и бързи начини за получаване на домашни коктейлни череши. Цветът им няма да бъде като на тези от магазина, но вкусът е невероятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Моника
Моника
определено ще пробвам
25.01.2016 18:52
1