Подходящо вино за скариди

Подходящо вино за скариди

Виното се произвежда от толкова различни сотове грозде и производни комбинации и технологии. То намира своето място в кухнята по време на готвенето - при печене, задушаване, мариноване, а дори и при пържене.

Качествата на виното и неговия вкус допълват тези на храната, затова е важно да знаем как правилно да съчетаем храна и вино.

При избора на вино за поднасянето на ястие трябва да се имат предвид не само предпочитанията на гостите, но и характеристиката на храната, която сервирате.

По отношение на рибата и морските дарове повечето хора биха избрали бяло вино независимо от сорта, от който е приготвено.

По отношение на скаридите е по същия начин. Те са соленоводни ракобразни и когато се обработи месото, то е сладникаво, крепко. Нормално скариди се комбинират както с червени, така и с бели вина. Подходящи са и розетата, като сред тях може да се избере Розе Риоха.

То е лидер в испанските червени вина, които се правят предимно от сортовете Темпранийо и Гарнача (Гренаш). На достъпна цена бихте могли да откриете този вкус, който е подходящ за комбинация със скариди и ще запомните за дълго.

Откроява се с изненадваща дълбочина и изтънченост.

В Риоха ще откриете аромат на диви ягоди и нотки на цветя и билки. Естествено, то е подходящо за редица испански ястия, но страхотно това вино се комбинира и със скариди!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати