Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Скаридите са изключително популярни в световната кухня благодарение на своя нежен и уникален вкус. За да го подчертаете и обогатите, е важно да изберете правилните подправки.

Ето няколко предложения, които ще превърнат вашите скариди в кулинарно изкушение:

С какви подправки да приготвим скаридите?

Скариди с чесън

Неизменен фаворит, чесънът добавя богат и пикантен вкус, който перфектно допълва сладостта на скаридите.

Скариди с лимонов сок

Киселинността на лимона освежава вкуса на скаридите и добавя лека нотка, която е идеална за летни ястия, включително и супа със скариди.

Скариди с магданоз

Свежият магданоз е чудесен начин да добавите зеленчуков аромат, без той да преобладава над вкуса на морските дарове.

Скариди с червен лют пипер

За любителите на по-пикантните вкусове, червеният пипер може да даде приятен огнен акцент на вашите сочни скариди.

Скариди с кориандър

Тази ароматна билка е често срещана в азиатската кухня и е страхотен избор за подправка за скариди с ориенталски вкус.

Смес от подправки за скариди

За по-екзотичен вкус, опитайте смес от къри, куркума и джинджифил, които ще придадат на скаридите ви топъл и пикантен аромат.

Скариди с бяло вино

Макар и не точно подправка, бялото вино може да се използва при овкусяване на скариди за добавяне на финес и аромат.

Скариди в масло

Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Класически избор за приготвяне на скариди, маслото помага за разпространението на вкусовете на подправките и придава кремообразна текстура.

Скариди с чили

Ако искате да добавите малко пикантност, чилито е идеалният избор за овкусяване на скариди. То ще придаде острота, която ще стимулира вкусовите рецептори.

Скариди с шафран

За един по-луксозен вариант, шафранът добавя богат, земен вкус и прекрасен златист цвят на вашите скариди в салата или шишчета със скариди.

Използвайте тези подправки умерено, за да не заглушите естествения вкус на скаридите. Експериментирайте и комбинирайте различни подправки, за да откриете вашата любима комбинация, която ще направи всяко ястие със скариди незабравимо.

Ако все още сте начинаещи в готвенето на скариди, ето и три лесни рецепти, с които да започнете да експериментирате:

Вкусни рецепти със скариди

Скариди с масло и чесън

Продукти:

450 г бланширани скариди

4 скилидки чесън

3 супени лъжици соев сос

Зехтин

Краве масло (или масло с подправки)

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в тиган на среден огън.

Добавете нарязания на филийки чесън и скаридите.

Запържете до златисто.

Добавете соевия сос и оставете да се карамелизират леко.

Сервирайте с пресен магданоз отгоре.

Скариди на фурна с магданоз

Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Продукти:

5 броя големи скариди, белени

1 чаша доматена паста

1/2 чаша бяло вино

60 г прясно сирене

Сол, черен пипер, риган

1/2 лук, настърган

1 скилидка чесън, нарязана

Пресен магданоз

Зехтин

Лют червен пипер

Лимон за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C.

В тиган със зехтин запържете лука и чесъна.

Добавете доматената паста, виното, захарта, ригана, магданоза, лютия и черния пипер и солта.

Разбъркайте до сгъстяване и прехвърлете в огнеупорна купа.

Поставете сиренето и скаридите отгоре.

Запечете за около 20 минути.

Сервирайте топло с резен лимон и поръсете с магданоз.

Спагети със сьомга и скариди

Подходящи подправки за овкусяване на скариди

Продукти:

200 г спагети

150 г сьомга, нарязана на парченца

200 г скариди, почистени

2 скилидки чесън

1/2 чаша бяло вино

Чери домати, нарязани на половинки

Зехтин

Сол и черен пипер

Пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите според указанията на опаковката.

В тиган загрейте зехтина и добавете чесъна, сьомгата и скаридите.

Запържете до златисто и добавете бялото вино.

Добавете чери доматите и оставете да се задушат за около 5 минути.

След като спагетите са готови, добавете ги в тигана и разбъркайте.

Сервирайте с пресен магданоз отгоре пастата със скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest