Скаридите са богати на протеин, който добавя вкус към всяко ястие и се готвят бързо. Може да се сервират топли или охладени.
Купете обелени и нарязани скариди, използвайте готов нарязан чесън, ако желаете, в рецептата си (въпреки че за предпочитане е пресяния).
Сотирането е технология, при която храната се обработва за кратко на висока температура и с малко мазнина.
Сотирането на скариди в масло подчертава техния леко сладък вкус.
Използването на лимон в рецептата придава свежест, а чесънът придава вкус.
Можете да добавите и малко остатъчна мазнина от бекон, ако решите. От подправките изберете червен пипер, нарязан босилек, добавете нарязан спанак, шепа нарязани маслини Каламата и малко сирене пармезан.
Включете малко бяло вино към чесновия маслен сос, преди да добавите ориз или паста.
Ако ползвате замразени скариди, поставете скаридите в хладилника за една нощ. За да се размразят бързо, поставете скаридите в цедка и ги оставете под много студена (никога топла) вода за няколко минути.
Не преварявайте скаридите, трябва да са розови от всяка страна. След като са сотирани, извадете скаридите от тигана, за да не продължат да се готвят още от топлината на тигана.
Вижте също как се приготвят:
Коментари