Приготвянето на вкусни бутерки звучи като лесна задача, но точно заради това се подценява и не се постигат желаните резултати.
Независимо дали искате да направите солени или сладки бутерки, трябва да помислите за обработката на бутертесто. Често се случва любимите бутерки да не се получат, защото тестото е прегоряло, клисаво или се разпада.
Първото нещо, което трябва да имате предвид, е дали бутертестото е охладено или замразено.
След това трябва да планирате кога ще направите бутерките - ако е охладено, не от такова значение. Съхранявайте го в хладилник до момента, в който ще ги правите.
От изключително голямо значение е неговата трайност. Ако тестото е замразено, трябва прецизно да прецените времето си. Ако искате да го използвате веднага след покупката му, трябва да му дадете необходимото време да се отпусне, защото температурата в помещението оказва влияние.
Ако искате да го използвате на следващия ден или следващата седмица, тогава е необходимо да не допускате да се размразява. Трябва да го сложите във фризер и да го извадите 2-3 часа преди употреба.
Щом се размрази, може да направите бутерките. Разрежете го на парчета, сложете плънка и го завийте. Направете прорез с нож или го надупчете с вилица.
За още вкусотии, разгледайте тези рецепти за бутер сладкиши и пай с бутертесто.
Коментари