Христо Петров
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Какво е лукулусова смеспреди 9 годинивкусен пълнеж за сладкиши
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Кой продукт с коя подправка си отива?преди 9 годинитеб какво точно те интересува?
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Кажете подправки за зеленчукова супа?преди 9 годиниМаги-кубчета
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Как да намираме от къде да купим чуждестранните подправки?преди 9 годиниАз намирампо големите вериги като Кауфланд,Лидл
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Шоколадов сладкишпреди 9 годиниСочен шоколадов сладкиш
2 яйца
70 гр захар
120 гр брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 супени лъжици мармалад или конфитюр (в случая е използван конфитюр от боровинки)
За заливката:
100 гр захар
100 гр. масло (маргарин)
50 мл вода
100 гр орехи (смлени)
2 супени лъжици шоколадов крем (течен шоколад)
Разбийте белтъците със захарта, след което постепенно добавете жълтъците.
В сместа добавете млякото, олиото, няколко супени лъжици мармалад и разбъркайте добре.
Брашното разбъркайте с бакпулвера и какаото. Добавете брашнената смес в яйчената и отново разбъркайте добре.
Покрийте съда за печене (20 x 20 см) с хартия за печене и вътре изсипете тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Междувременно пригответе заливката. Смесете в тенджерка на умерен огън водата, захарта и маслото и ги разтопете. Добавете течния шоколад и орехите и разбъркайте добре.
Набодете още топлия сладкиш с вилица на няколко места и веднага го залейте с топлия шоколадов сос.
Оставете сладкиша да се охлади, а след това го сложете в хладилник няколко часа, за да се втвърди хубаво. Нарежете на кубчета и поднесете. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Коледни сладкипреди 9 годиниОреховки
3 белтъка
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
1 ванилия
1/2 ч. л. лимонов сок
Първата стъпка от рецептата за ореховки е разбиването на белтъците. Купата, в която разбивате белтъците, както и бъркалките на миксера трябва да са напълно сухи, за да се получи твърда смес при разбиването. Най-добре е, белтъците да не са пресни и току-що отделени от жълтъците, а да са престояли примерно един ден, така са по-хомогенни и се разбиват по-добре. Но дори и белтъците ви да са пресни няма никакъв проблем. Разбивате белтъците с щипка сол, като най-добре е, за целта да ползвате миксер. Добавяте малко по малко и пудрата захар, ванилията и лимоновия сок, и разбивате до твърд сняг.
След това добавяте малко по малко фино смлените орехи и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а например с готварска шпатула или дървена лъжица, за да останат белтъците на твърд сняг. След като орехите се разпределят равномерно, с помощта на лъжица, загребвайки от сместа, оформете ореховки с желания от вас размер в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене.
Печете ореховките в предварително загрята на 150 градуса фурна, докато придобият леко кафяв цвят. Продължителността на печене е около 25 минути. - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Изпитана рецепта за Негърчепреди 9 годиниЗа тестото:
1/2 кг брашно
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
1/2 к.ч. олио
1 ч.л. канела
4 с.л. какао
За заливката:
50 мл. вода
1 ч.ч. пудра захар
100 г масло
1 с.л. какао,добър апетит! :y: - Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Търся готварски шоколад на парченцапреди 9 годиниВ Лидл го има,потърсете там
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Тънкости в приготвянето на Роял Айсингпреди 9 годинимного е важен лимоновия сок
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Споделете рецепта за курабийките на бабапреди 9 години1/2 кг брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. сода
1 ч.л. ванилия
Рецепта:
Всички продукти се смесват в дълбока купа, като единият жълтък от яйцата се отделя.
Щом тестото стане гладко и достатъчно меко, от него се оформят еднакви по размер топчета, които се подреждат в намаслена тава с разстояние едно от друго около 2 сантиметра. След това курабийките се намазват с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest