Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как се накисват овесени ядки?Как се накисват овесени ядки?
27 Юли
Овесения ядки може да се накиснат в кисело мляко, колкото по-дълго престояват, толкова по-меки стават. Добра идея е да накиснете овеса от предната вечер и да оставите купичката с овесени ядки в хладилника покрита....
Ползите от яденето на накиснати бадемиПолзите от яденето на накиснати бадеми
01 Август
Тук ще изброим ползите от накиснатите бадеми, така че трябва да накиснете шепа още тази вечер....
ЯдкиЯдки
11 Август
1
Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
Кайсиеви ядкиКайсиеви ядки
13 Септ.
4
Кайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества. Чрез...
Кедрови ядкиКедрови ядки
18 Дек.
Невероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
Овесени ЯдкиОвесени Ядки
14 Април
Ако са сварени или накиснати, могат да се запазят до 12 часа в хладилник....
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
Сапунени ядкиСапунени ядки
19 Февр.
За да почистите бижутата си е необходимо да ги накиснете в течността за няколко минути. Сапунените ядки се използват и за измиване на плодове и зеленчуци....
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНяколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати
25 Юли
Не и не, повечето експерти съветват бадемите да се консумират, след като предварително са били накиснати във вода. Защо накиснатите бадеми са по-добри?...
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Вижте още: - Ползи от накиснатите семена; - Ползите от яденето на накиснати бадеми....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време. Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Карамелизирани ЯдкиКарамелизирани Ядки
13 Септ.
Сипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира. Сложете при карамела ядките, които сте избрали...
Как да изпечем ядкиКак да изпечем ядки
27 Януари
Запичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
Алергия към дървесни ядкиАлергия към дървесни ядки
18 Юли
Алергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други. Много малък процент от населението...
Печени или сурови ядки?Печени или сурови ядки?
22 Окт.
Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
Как да съхраняваме ядкиКак да съхраняваме ядки
17 Дек.
1
1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
Овесените ядки - отличната закускаОвесените ядки - отличната закуска
09 Септ.
1
Овесена каша е чудесен източник на енергия и сила сутрин. Реколтата от овес се събира през есента, но кашата е достъпна през цялата година. Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе ролята при образуването...
Диета с овесени ядкиДиета с овесени ядки
02 Ноем.
23
Диетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора. Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва...
Ползата от овесените ядкиПолзата от овесените ядки
15 Окт.
1
Овесените ядки са известни като съставна част от любимите на много хора мюсли, с които закусват здравословно. Те дават енергиен заряд за целия ден. Но овесените ядки могат да се използват и за много други цели. Те премахват...
Круфини с ядкиКруфини с ядки
17 Дек.
Маята и захарта добавяме съм топлото мляко, разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути. Разбиваме яйцата със солта. Добавяме маята към яйчената смес, разбъркваме и започваме да добавяме пресятите брашно и бакпулвер...
Курабийки с ядкиКурабийки с ядки
02 Май
В дълбока купа си счукваме яйцата и заедно със захарта разбиваме добре. В чаша си изсипваме киселото мляко и към него добавяме амонячната сода и оставяме настрана да шупне. След като е готова, добавяме към яйчената...
Хляб с ядкиХляб с ядки
26 Септ.
Смесете 75 г. брашно със същото количество вода и натрошената 15 г жива мая. Когато получите хомогенна кашичка приберете я в хладилник за една нощ в добре затворен съд. Извадете на стайна температура предварителния фермент...
Овесени ядки ПориджОвесени ядки Поридж
25 Април
1
Заливаме овесените ядки с кипяща, подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме в млякото до омекване. Добавяме маслото и намаляваме котлона. Разбиваме яйцето със захарта и сипваме при овесените ядки. Към тази смес...
Бутерки с ядкиБутерки с ядки
04 Юни
Орехите се нарязват на ситно. Кашуто и бразилският орех се смилат с чопър. Ядките се омесват със захарта и канелата. Бутер тестото се нарязва на квадратчета, всяко от които се разточваме малко с точилка. Всяко парче се...
Желирани телешки ядкиЖелирани телешки ядки
04 Дек.
Телешките ядки се задушават както обикновено до готовност в масло. Оставят се да се охладят добре и се поставят в подходяща форма. Около тях се нареждат предварително сварените до омекване зеленчуци. По желание задушените...