Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се накисват овесени ядки?Овесения ядки може да се накиснат в кисело мляко, колкото по-дълго престояват, толкова по-меки стават.
Добра идея е да накиснете овеса от предната вечер и да оставите купичката с овесени ядки в хладилника покрита....
27 Юли
Ползите от яденето на накиснати бадемиТук ще изброим ползите от накиснатите бадеми, така че трябва да накиснете шепа още тази вечер....
01 Август
ЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
11 Август
1
Кайсиеви ядкиКайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества.
Чрез...
13 Септ.
4
Кедрови ядкиНевероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
18 Дек.
Оризови ядкиОризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
08 Април
4
Сапунени ядкиЗа да почистите бижутата си е необходимо да ги накиснете в течността за няколко минути. Сапунените ядки се използват и за измиване на плодове и зеленчуци....
19 Февр.
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНе и не, повечето експерти съветват бадемите да се консумират, след като предварително са били накиснати във вода.
Защо накиснатите бадеми са по-добри?...
25 Юли
Защо се накисват ядкитеВижте още:
- Ползи от накиснатите семена;
- Ползите от яденето на накиснати бадеми....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Карамелизирани ЯдкиСипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира.
Сложете при карамела ядките, които сте избрали...
13 Септ.
Как да изпечем ядкиЗапичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
27 Януари
Алергия към дървесни ядкиАлергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други.
Много малък процент от населението...
18 Юли
Печени или сурови ядки?Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
22 Окт.
Как да съхраняваме ядки1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
17 Дек.
1
Овесените ядки - отличната закускаОвесена каша е чудесен източник на енергия и сила сутрин. Реколтата от овес се събира през есента, но кашата е достъпна през цялата година.
Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе ролята при образуването...
09 Септ.
1
Диета с овесени ядкиДиетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора.
Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва...
02 Ноем.
23
Ползата от овесените ядкиОвесените ядки са известни като съставна част от любимите на много хора мюсли, с които закусват здравословно. Те дават енергиен заряд за целия ден.
Но овесените ядки могат да се използват и за много други цели. Те премахват...
15 Окт.
1
Круфини с ядкиМаята и захарта добавяме съм топлото мляко, разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути.
Разбиваме яйцата със солта. Добавяме маята към яйчената смес, разбъркваме и започваме да добавяме пресятите брашно и бакпулвер...
17 Дек.
Курабийки с ядкиВ дълбока купа си счукваме яйцата и заедно със захарта разбиваме добре.
В чаша си изсипваме киселото мляко и към него добавяме амонячната сода и оставяме настрана да шупне.
След като е готова, добавяме към яйчената...
02 Май
Хляб с ядкиСмесете 75 г. брашно със същото количество вода и натрошената 15 г жива мая. Когато получите хомогенна кашичка приберете я в хладилник за една нощ в добре затворен съд.
Извадете на стайна температура предварителния фермент...
26 Септ.
Овесени ядки ПориджЗаливаме овесените ядки с кипяща, подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме в млякото до омекване.
Добавяме маслото и намаляваме котлона.
Разбиваме яйцето със захарта и сипваме при овесените ядки.
Към тази смес...
25 Април
1
Бутерки с ядкиОрехите се нарязват на ситно. Кашуто и бразилският орех се смилат с чопър. Ядките се омесват със захарта и канелата.
Бутер тестото се нарязва на квадратчета, всяко от които се разточваме малко с точилка. Всяко парче се...
04 Юни
Желирани телешки ядкиТелешките ядки се задушават както обикновено до готовност в масло. Оставят се да се охладят добре и се поставят в подходяща форма.
Около тях се нареждат предварително сварените до омекване зеленчуци.
По желание задушените...
04 Дек.