Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Как да съхраним тестоКак да съхраним тесто
След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
6
по този начин тестото ще се пържи, а няма да се пече; - Когато сложите варено тесто да се пече, не усилвайте много температурата на фурната....
Идеалната консистенция на кексовото тестоИдеалната консистенция на кексовото тесто
Кексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноУчени: Готовото тесто е вредно
3
Така настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
Как да приготвим бисквитено тесто?Как да приготвим бисквитено тесто?
2
Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас: Обикновено бисквитено тесто Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
5
Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Как се прави маслено тестоКак се прави маслено тесто
Масленото тесто може да бъде приготвено с мас или с масло. Можете също да си направите и тесто с комбинация от двете. Най-вкусно се получава точно по този начин....
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
1
Можете да замразите тесто и в специална кутия за фризер. Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Как се меси гладко тесто?Как се меси гладко тесто?
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене. Омесване на тестото Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Разликата между кроасаново и бутер тестоРазликата между кроасаново и бутер тесто
Кроасановото тесто и бутер тестото си приличат по това, че и двата вида тесто се разцепват на пластове, когато се пекат....
Как се прави тесто за бисквитиКак се прави тесто за бисквити
За да не пада от повърхността на тестото макът и други видове поръски, тестото се намазва с яйце и с помощта на малка точилка семенцата леко се набиват в тестото....
Как се прави тесто за пициКак се прави тесто за пици
9
Разточете тестото така, че средната му част да е по-дебела от краищата му. В центъра на тестото сложете масления четириъгълник, покрийте го с тесто от четирите края, за да се оформи нещо като пакет....
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаРазточете лепкавото тесто с пълна бутилка
Ако трябва да добавите сол в тестото, не я сипвайте, а я разредете с вода и тогава добавете в тестото. Тестото с мая ще стане много пухкаво, ако добавите в него настърган сварен картоф....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоКак се прави идеалното пандишпаново тесто
5
Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....