Gotvach.bg»Статии»Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраним тесто
След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година.
Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Тайните на перфектното тестопо този начин тестото ще се пържи, а няма да се пече;
- Когато сложите варено тесто да се пече, не усилвайте много температурата на фурната....
6
Идеалната консистенция на кексовото тесто
Кексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноТака настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
3
Как да приготвим бисквитено тесто?Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:
Обикновено бисквитено тесто
Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч....
2
Как се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
5
Как се прави маслено тесто
Масленото тесто може да бъде приготвено с мас или с масло. Можете също да си направите и тесто с комбинация от двете. Най-вкусно се получава точно по този начин....
Замразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер.
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
1
Да си направим парено тесто
Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Как се меси гладко тесто?
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене.
Омесване на тестото
Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Разликата между кроасаново и бутер тесто
Кроасановото тесто и бутер тестото си приличат по това, че и двата вида тесто се разцепват на пластове, когато се пекат....
Как се прави тесто за бисквити
За да не пада от повърхността на тестото макът и други видове поръски, тестото се намазва с яйце и с помощта на малка точилка семенцата леко се набиват в тестото....
Как се прави тесто за пициРазточете тестото така, че средната му част да е по-дебела от краищата му. В центъра на тестото сложете масления четириъгълник, покрийте го с тесто от четирите края, за да се оформи нещо като пакет....
9
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилка
Ако трябва да добавите сол в тестото, не я сипвайте, а я разредете с вода и тогава добавете в тестото. Тестото с мая ще стане много пухкаво, ако добавите в него настърган сварен картоф....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоПандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....
5