четвъртък, 2 април
Новите етикети за месните продукти задължителни от 1 април
Кулинарни Новини

Новите етикети за месните продукти задължителни от 1 април

1

От днес (1 април) всички месни продукти и заготовки трябва да се предлагат задължително с новите етикети, в които са упоменати всички данни за произход на месото, припомнят от БАБХ.

1

Месо

Списък на темите касаещи Месо. Открийте това, което ви трябва. Прегледай най-новите публикации, класации и препоръки по темата Месо.
  • Месо - Без бг зеленчуци по пазарите, залива ни внос от АлбанияКулинарни Новини

    Без бг зеленчуци по пазарите, залива ни внос от Албания

    24.03.20150

    Няма български зеленчуци по пазарите. По данни на съюза Произведено в България близо 78 процента от плодовете и зеленчуците, които се предлагат по родните пазари и тържища, са вносни. Подобно е положението и на щандовете за месо

  • Месо - Забравете за месото, ако искате здраво сърцеКое за какво е полезно

    Забравете за месото, ако искате здраво сърце

    12.03.20150

    Забравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари от Американската сърдечна асоциация. Специалистите препоръчват плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни

  • Месо - Как правилно да варим месоКулинарни Съвети

    Как правилно да варим месо

    11.03.20150

    За да запазим ценните вещества на месото, както и за да го приготвим вкусно и крехко, е необходимо да спазваме някои правила по време на варенето му.

  • Месо - Разфасоване на телешкото месоКулинарни Съвети

    Разфасоване на телешкото месо

    16.01.20150

    Обикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.

  • Месо - Как да приготвим перфектните пържоли за Нова годинаКакво да сготвя

    Как да приготвим перфектните пържоли за Нова година

    31.12.20141

    Когато посрещате гости на Нова година у дома, трябва да ги нагостите добре. Един от задължителните елементи на трапезата са пържолите. Няма нищо по-добро от това новата година да започне с вкусни и перфектно приготвени пържоли.

  • Месо - Защо да хапваме месо често?Кое за какво е полезно

    Защо да хапваме месо често?

    26.12.20140

    Месото съдържа много хранителни вещества, които не могат да се открият в растенията.

  • Месо - Цели 84 процента от вегетарианците прояждат месоЛюбопитно

    Цели 84 процента от вегетарианците прояждат месо

    08.12.20140

    Ново проучване показва, че 84 процента от вегетарианците отново прояждат месо, като 53 процента от тях се връщат към местното меню след 1 година на вегетарианство.

  • Месо - Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноКулинарни Новини

    Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешително

    07.12.20140

    Цехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното за тази дейност е отнето още през 2005 година.

  • Месо - Как да направим идеалното телешко печеноКакво да сготвя

    Как да направим идеалното телешко печено

    29.11.20140

    Приготвянето на телешко печено започва още със закупуването на месото. То трябва да е голямо и с част от мазнината, оставена на горната част на месото. Може да е сирлойн, контрафиле или друго.

  • Месо - Българският боб стана по-скъп от месотоКулинарни Новини

    Българският боб стана по-скъп от месото

    08.11.20141

    Коледните пости и традиционната трапеза за Бъдни вечер тази година ще излязат доста солено на българите, тъй като цената на българския боб надмина тази на пилешкото месо.

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят

Теми и заръки относно Месо. Готвач.бг се стреми да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Месо, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.