четвъртък, 3 септември
Консумацията на месо застрашава флората и фауната на Земята
Кулинарни Новини

Консумацията на месо застрашава флората и фауната на Земята

0

Биоразнообразието на Земята е сериозно застрашено заради консумацията на месо, казва ново проучване на Science of The Total Environment.

1

Месо

Списък на темите касаещи Месо. Открийте това, което ви трябва. Прегледай най-новите публикации, класации и препоръки по темата Месо.
 • Месо - И шишчетата обичат ракияКакво да сготвя

  И шишчетата обичат ракия

  21.07.20150

  Летният сезон предразполага към повече занимания навън сред природата – на вилата или пък на хижа. При всички случай барбекюто е чудесна идея за топлия сезон, а истински неустоими шишчета можем да приготвим като добавим към маринатата им малко ракия.

 • Месо - Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.Любопитно

  Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.

  11.07.20150

  Според антропологични изследвания предците ни в Каменната ера са имали много по-добро здравословно състояние от нас. Мнозина експерти твърдят, че това се е дължало на хранителния им режим, който е включвал основно консумация на сурово месо.

 • Месо - Какво можем да приготвим от бяло месоКакво да сготвя

  Какво можем да приготвим от бяло месо

  10.07.20150

  Най-крехката част от пилешкото месо е филето. С него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината.

 • Месо - Какво съдържат готовите кюфтета и кебапчета?Любопитно

  Какво съдържат готовите кюфтета и кебапчета?

  08.07.20150

  Една от многото обществени тайни е, че институциите разбират под думата месо всякакви черва, кости, кожа, субпродукти като дробове, мозъци и т. н. Това означава, че всеки един от тези продукти може да отриете в порцията си за вечеря.

 • Месо - Защо да спрем да ядем месоКое за какво е полезно

  Защо да спрем да ядем месо

  20.05.20151

  Трудно е за възприемане, но истината е, че човешкото тяло не е пригодено към подобна консумация на месо. Месо не може да се разгражда пълноценно от човешкия стомах заради липса на големи количества солна киселина, каквато е налична при месоядните видове

 • Месо - Пет маринати за месоКакво да сготвя

  Пет маринати за месо

  18.05.20150

  Маринатата е задължителна, ако искате да приготвите крехко и ароматно месо. Предлагаме ви пет различни маринати, като количеството на продуктите зависи от това колко месо искате да мариновате.

 • Месо - Ползи и вреди от месото от акулаКое за какво е полезно

  Ползи и вреди от месото от акула

  14.05.20150

  Смята се, че рибата повишава апетита, подхранва кръвта, бъбреците, белите дробове и други. Трябва да се внимава с консумацията на акула, защото перките и месото ѝ са с високо съдържание на живак

 • Месо - Жена погълна 6 кила месо за 20 минутиЛюбопитно

  Жена погълна 6 кила месо за 20 минути

  24.04.20150

  Победителката се казва Моли Шулър и освен трите двукилограмови стека, американката е погълнала по три порции от следните неща – салати, печени картофи, коктейли от скариди.

 • Месо - Най-вредните тлъсти месаКое за какво е полезно

  Най-вредните тлъсти меса

  21.04.20150

  Всеки човек, особено спортистите и хората, пазещи диета, знае, че консумацията на тлъсти меса е вредна. Възниква обаче въпросът защо това е така, както и кои меса се приемат за тлъсти и кои трябва да предпочитаме пред други.

 • Месо - Защо да ограничим приема на месо?Хранене при проблеми

  Защо да ограничим приема на месо?

  13.04.20150

  В почти всяко българско домакинство месото и месните изделия са на почит. В същото време повечето статистики сочат, че количеството на местото трябва сериозно да се ограничи и да се приемат повече пресни плодове и зеленчуци

 • Месо - Ядем 4 пъти повече свинскоКулинарни Новини

  Ядем 4 пъти повече свинско

  10.04.20150

  Статистиката сочи, че консумацията е по-голяма, но цената на месото не се е увеличила драстично – преди 12 години килограм свинско месо е струвал около 6. 50 лв.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и заръки относно Месо. Готвач.бг се стреми да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Месо, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.