Да помогнем на Мишо да проходи
Как кюфтето стана хамбургер?
Любопитно

Как кюфтето стана хамбургер?

0

Познатата ни дума кюфте има персийски произход и произлиза от думата кюфта. Сплесканите деликатеси от скълцано месо преминават дълъг и интересен път, преди днес да са основна съставка в любимите ни бургери

1

Месо

Списък на темите касаещи Месо. Открийте това, което ви трябва. Прегледай най-новите публикации, класации и препоръки по темата Месо.
  • Месо - Какво е мястото на месото в нашето хранене?Кое за какво е полезно

    Какво е мястото на месото в нашето хранене?

    01.06.20160

    Месото е изключително важно за растежа и развитието на човешкия организъм - проверявайте неговия произход и го консумирайте в умерени количества, съобразени със здравословното Ви състояние, за да се извлекат максимални ползи от него.

  • Месо - Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месоКулинарни Съвети

    Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месо

    29.05.20160

    Много хора съхраняват месата във фризери за запазване на свежестта им. Веднъж замразеното обаче, не може повторно да се замрази. Това води до образуването на вредни микроорганизми

  • Месо - Как да направим страхотно телешко с картофкиКакво да сготвя

    Как да направим страхотно телешко с картофки

    21.05.20160

    За да приготвите нетрадиционно, но много вкусно телешко с пресни картофки, използвайте прясно мляко, индийско орехче, джинджифил и бял пипер. Млякото ще направи месото крехко.

  • Месо - Не правете компромиси с месото! Евтините колбаси са чисти убийциДвор и Градина

    Не правете компромиси с месото! Евтините колбаси са чисти убийци

    12.05.20160

    Затруднени от високата цена на качественото месо, много от нас предпочитат да закупят от магазина месни продукти с по-ниска стойност. Подобен род икономии обаче могат да ни излязат солено.

  • Месо - БАБХ спря от продажба 52 тона агнешко месоКулинарни Новини

    БАБХ спря от продажба 52 тона агнешко месо

    01.05.20160

    При великденските проверки в цалата страна Българската агнеция по безопасност на храните е задържала 52 тона агнешко месо само за послените 3 месеца от проверските.

  • Месо - Осем пъти по-високи глоби за нелоялните производители на храниКулинарни Новини

    Осем пъти по-високи глоби за нелоялните производители на храни

    29.04.20160

    В Закона за храните се предвижда ново допълнение, което предвижда от два до осем пъти по-високи санкции за нелоялните производители на храни, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

  • Месо - Специалисти: От постите се пълнее!Любопитно

    Специалисти: От постите се пълнее!

    18.04.20164

    Много от нас приемат предизвикателството на въздържанието и постенето, за да смъкнат някое-друго излишно килце, лепнало ни се през зимата. Но се оказва, че от постите напълняваме.

  • Месо - Как да различавате агнешко от овче месо?Кулинарни Съвети

    Как да различавате агнешко от овче месо?

    17.04.20160

    Прясното агнешко месо се съхранява от три до пет дни след покупката. Трябва да се изхвърли, ако месото ви изглежда кафяво, мазнината е пожълтяла, омекнала, а месото е лигаво при допир.

  • Месо - Месото у нас е по-фалшиво от млечните продуктиКулинарни Новини

    Месото у нас е по-фалшиво от млечните продукти

    16.04.20161

    Продуктите, имитиращи месо, на нашите пазари са повече в сравнение с млечните продукти, заяви председателят на Асоциацията на пасищните животни Станко Димитров.

  • Месо - Пак вдигнаха цените на агнешкото преди ВеликденКулинарни Новини

    Пак вдигнаха цените на агнешкото преди Великден

    15.04.20160

    Само 3 седмици преди Великден повечето търговски вериги у нас са вдигнали цените на агнешкото месо с между 3 и 30 процента, показват данните на Министерството на земеделието и храните.

  • Месо - Правилните съвети при приготвянето на месен сокКулинарни Съвети

    Правилните съвети при приготвянето на месен сок

    12.04.20160

    За да се приготви месен сок, се изисква по-голямо внимание. При печенето на големи парчета месо в тавата се поставят и дребно нарязани кости

Избрани

Популярно по Темата

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и заръки относно Месо. Готвач.бг се стреми да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Месо, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.