неделя, 31 август
Любителите на пържоли са по-застрашени от рак
Хранене при проблеми

Любителите на пържоли са по-застрашени от рак

0

В червеното месо се съдържа много високи нива на желязо, поради което се препоръчва при анемия и недостиг на минерала. Учените обаче изразиха съмнения, че именно високите нива на желязо могат да увеличат риска от от рак на дебелото черво.

1

Месо

Списък на темите касаещи Месо. Открийте това, което ви трябва. Прегледай най-новите публикации, класации и препоръки по темата Месо.
 • Месо - Рибата и месото са най-рисковите храни за лятотоКулинарни Новини

  Рибата и месото са най-рисковите храни за лятото

  23.07.20140

  През летния сезон най-рисковите храни за консумация са рибата и месото, обяви диетологът професор Донка Байкова. Тя съветва хората да внимават с храната, която купуват в горещините.

 • Месо - Маринатите - ключът към вкусното ястиеКулинарни Съвети

  Маринатите - ключът към вкусното ястие

  19.07.20140

  Безспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни, след като се сготвят. Преди всичко късчетата са по-крехки и ароматни.

 • Месо - Ако имате нервен мъж, хранете го с пържолиХранене при проблеми

  Ако имате нервен мъж, хранете го с пържоли

  12.07.20144

  Червеното месо понижава стреса при мъжете. Кои други храни освен пържолите действат срещу стреса? Това са млечните и морските продукти, цитрусите.

 • Месо - Швейцария замрази вноса на свинско от БългарияКулинарни Новини

  Швейцария замрази вноса на свинско от България

  09.07.20140

  Швейцария обяви, че спира вноса на свинско месо от някои европейски страни, сред които и България, заради опасения, че нашенското месо е заразено с опасния африкански свински грип.

 • Месо - Охладеното месо е по-опасно от замразенотоКулинарни Новини

  Охладеното месо е по-опасно от замразеното

  06.07.20140

  Потребителските организации алармират, че охладеното месо в родните магазини често не е прясно, тъй като голяма част от него е с изтекъл срок на годност.

 • Месо - Екстремни кулинарни деликатеси по светаЛюбопитно

  Екстремни кулинарни деликатеси по света

  26.06.20140

  Една от най-странните храни в света е чийзкейк с месо от алигатор. Соя, сварена на пара и оставена да престои повече от седмица, е популярно ястие в Япония.

 • Месо - Сиренето и месото ни вредят като пушенетоХранене при проблеми

  Сиренето и месото ни вредят като пушенето

  25.06.20142

  Протеините в животинските продукти всъщност подхранват туморите и спомагат за по-бързото остаряване на клетките в тялото. Препоръчва се консумацията на растителни протеини

 • Месо - Книга разкрива как се готви кенгурски мозъкЛюбопитно

  Книга разкрива как се готви кенгурски мозък

  31.05.20140

  Интересният кулинарен наръчник е съставен от Едуард Абът. Той решил да събере местни рецепти в началото на деветнадесети век, защото имал сериозни финансови проблеми.

 • Месо - Свинското месо също регистрира дефицитКулинарни Новини

  Свинското месо също регистрира дефицит

  30.05.20140

  След плодовете, зеленчуците, билките и подправките, се оказва, че и голяма част от свинското месо по родните пазари не е българско производство, а внос.

Какво другите търсят

Теми и заръки относно Месо. Готвач.бг се стреми да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Месо, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.