Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Разфасоване на телешкото месоТелешкото месо едва ли може да замени свинското в българската кулинарна традиция. Това е и причината повечето термини, които се отнасят до телешкото и приготвянето му, идват от немски, френски, английски и дори испански....
16 Януари
2
Темпе е вегетарианското месоТемпето е една от любимите храни в Индонезия. То води своето начало от Югоизточна Азия. Приготвя се от сварени соеви зърна, накиснати във фермента ризоспорус молд. Те се смесват в компактна бяла маса, притежаваща силен...
10 Окт.
Консумираме все повече месоСпоред данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига.
Изследването е обърнало внимание...
21 Дек.
2
Какво съдържа пилешкото месо?На разходка из голям хранителен магазин – стигаме до месото и по-конкретно пилешкото месо. Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските...
24 Юли
4
Сосове за патешко месоВероятно смятате, че между агнешкото и патешкото месо не може да бъде правено никакво сравнение. Но някои хора, които са с по-изострено обоняние, усещат дори и характерния мирис на патешкото месо, който считат за особено...
05 Април
Овкусяване на ярешко месоЕдин от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Ако успеем да овкусим ярешкото правилно, тогава ще можем да се избавим от това и да се насладим на нежния вкус на това сочно...
30 Януари
Подправки за патешко месоПриготвените с патешко месо ястия не са много популярни на българската трапеза. Затова пък всеки, който желае да разнообрази менюто си и цени магията на правилно подбраните подправки, може да се отправи на кулинарно пътешествие...
07 Юли
1
Как се шпикова месоПочти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване.
Всеки,...
24 Април
Домашно опушване на месоПушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...
06 Дек.
Алергии към пилешко месоАлергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо.
Какво...
02 Януари
Руски предястия с месоПредястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря.
В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
31 Август
Пет маринати за месоМаринатата е задължителна, ако искате да приготвите крехко и ароматно месо. Предлагаме ви пет различни маринати, като количеството на продуктите зависи от това колко месо искате да мариновате.
Вижте отгоре галерията...
18 Май
Сосове за пуешко месоПуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана.
Подходящи са сосове със сметана, горчица, бяло вино, червено вино, ябълково вино...
06 Април