петък, 30 януари
Разфасоване на телешкото месо
Кулинарни Съвети

Разфасоване на телешкото месо

0

Обикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.

1

Месо

Списък на темите касаещи Месо. Открийте това, което ви трябва. Прегледай най-новите публикации, класации и препоръки по темата Месо.
  • Месо - Как да приготвим перфектните пържоли за Нова годинаКакво да сготвя

    Как да приготвим перфектните пържоли за Нова година

    31.12.20140

    Когато посрещате гости на Нова година у дома, трябва да ги нагостите добре. Един от задължителните елементи на трапезата са пържолите. Няма нищо по-добро от това новата година да започне с вкусни и перфектно приготвени пържоли.

  • Месо - Защо да хапваме месо често?Кое за какво е полезно

    Защо да хапваме месо често?

    26.12.20140

    Месото съдържа много хранителни вещества, които не могат да се открият в растенията.

  • Месо - Цели 84 процента от вегетарианците прояждат месоЛюбопитно

    Цели 84 процента от вегетарианците прояждат месо

    08.12.20140

    Ново проучване показва, че 84 процента от вегетарианците отново прояждат месо, като 53 процента от тях се връщат към местното меню след 1 година на вегетарианство.

  • Месо - Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноКулинарни Новини

    Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешително

    07.12.20140

    Цехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното за тази дейност е отнето още през 2005 година.

  • Месо - Как да направим идеалното телешко печеноКакво да сготвя

    Как да направим идеалното телешко печено

    29.11.20140

    Приготвянето на телешко печено започва още със закупуването на месото. То трябва да е голямо и с част от мазнината, оставена на горната част на месото. Може да е сирлойн, контрафиле или друго.

  • Месо - Българският боб стана по-скъп от месотоКулинарни Новини

    Българският боб стана по-скъп от месото

    08.11.20141

    Коледните пости и традиционната трапеза за Бъдни вечер тази година ще излязат доста солено на българите, тъй като цената на българския боб надмина тази на пилешкото месо.

  • Месо - Стандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕСКулинарни Новини

    Стандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕС

    07.11.20140

    Нови изисквания от Европейския съюз ще наложат промени върху етикетите на месните продукти по стандарт Стара планина.

  • Месо - ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоКулинарни Съвети

    ГМО рапично олио прави месото извънредно крехко

    28.10.20140

    Канола е нов продукт, който представлява генетично модифицирано рапично олио. То има най-ниските количества наситени мазнини, както и богато съдържание на свалящите холестерола моно-ненаситени мазнини.

  • Месо - Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоКулинарни Новини

    Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо

    26.10.20140

    Оказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо.

  • Месо - Темпе е вегетарианското месоКое за какво е полезно

    Темпе е вегетарианското месо

    10.10.20140

    Темпе е изключително хранително и е най-подходящият заместител на месото при вегетариански режим на хранене.

Какво другите търсят

Теми и заръки относно Месо. Готвач.бг се стреми да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Месо, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.