Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни шоколадови десерти

Лесни шоколадови десерти

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Сладкиш с Шоколад

Лесният шоколадов кекс ще се превърне в любим на цялото ви семейство. Продуктите, които ви трябват за него, са 200 г масло, 4 супени лъжици какао, чаша и половина захар, половин чаша прясно мляко, 2 чаши брашно, 4 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер, половин чаша стафиди, ванилия, половин чаша орехи или бадеми.

Налейте млякото в тенджерка, добавете какаото, захарта, разбъркайте и сложете на слаб огън. Когато захарта се разтвори, добавете мекото масло и оставете сместа да кипне. Веднага свалете от котлона.

Охладете сместа. В това време разбъркайте бакпулвера с брашното. В изстиналата смес добавете брашното и яйцата, разбъркайте, добавете ванилията и стафидите, както и ядките.

Течен Шоколад

Разбъркайте добре. Излейте тестото в намазана с мазнина тава и печете в загрята до 200 градуса фурна един час. Готовият кекс охладете и поръсете с пудра захар.

Бисквитите „шоколадови бомби” се приготвят лесно и са много вкусни. Трябват ви 400 мл подсладено кондензирано мляко, 100 грама шоколад, 300 г меки бисквити, малко какао или настърган шоколад за поръсване.

Бисквити с Шоколад

На дъното на тенджерка налейте 1 супена лъжица вода, излейте млякото и добавете шоколада. Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.

Начукайте на ситно бисквитите. По желание добавете нарязани на едро ядки. Излейте шоколадовата смес в бисквитите, може да добавите 1 супена лъжица ром или коняк.

От топлата смес направете топчета и ги оваляйте в смлени орехи или настърган шоколад. Готовите шоколадови бомби се ядат веднага или се съхраняват в хладилник.

Овесените шоколадови бисквити са подходящи за любителите на здравословна храна. Трябват ви 100 грама масло, 100 грама кафява захар, 75 грама брашно, 100 грама овесени ядки, 50 грама шоколад, половин чаена лъжичка бакпулвер.

Разбийте маслото със захарта. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете брашното към маслото, разбъркайте и добавете овесените ядки. Нарежете на ситно шоколада и го добавете в тестото.

Направете топчета с големината на кестен и наредете в намазана с мазнина тава. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете десетина минути, извадете и охладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest