Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни ястия по време на Коледните пости

Вкусни ястия по време на Коледните пости

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
3 от 3 Снимки

Печени зеленчуци


Необходими продукти:
2 картофа, 2 моркова, 2 глави червено цвекло, 1 ряпа, 1 рукола, 2 глави лук.
За соса:
2 чаени лъжички горчица, 1 супена лъжица мед, 2 чаени лъжички оцет, половин чаена лъжичка джинджифил, 6 супени лъжици зехтин, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
Чесънът и червеното цвекло се увиват във фолио и се изпичат във фурна до омекване. Останалите зеленчуци се почистват, нарязват се на едри парчета, напръскват се със зехтин и се запичат в тава.

Смесват се всички съставки за соса. Печените зеленчуци се нареждат в голяма чиния и се заливат със соса, добавя се нарязаната рукола и се разбърква.

Започват Коледните пости (за тези, които са решили да се лишат богоугодно от месо), но това не значи, че храната ви трябва да е еднообразна и скучна. Можете да зарадвате близките си с вкусни ястия без животински продукти. Бобовите култури са богати на растителни белтъчини и засищат бързо.

По време на пости гответе ястия с кафяв или див ориз, овесени ядки, които съчетавайте със зеленчуци. Салатата от кафяв ориз и печени чушки е лесна за приготвяне и засищаща.

Влагайте в салатите си и различни ядки като орехи, бадеми, кедрови ядки и не пренебрегвайте семената (сусам, лен, мак), които е най-добре да накиснете първо в гореща вода, за да набъбнат, или да ги смелите в мелачка за кафе - това помага за по-пълноценното им усвояване от организма.

За Коледния пост сме приготвили ви 3 постни рецепти, които може да приготвите с продукти от шкафа, но които ще ви изненадат с апетитния си вкус и ще ви заситят. Разгледайте галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати