Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Митовете падат: 10 уж здравословни продукта, които всъщност не са

Митовете падат: 10 уж здравословни продукта, които всъщност не са

Yana G.Yana G.
Готвач
100752
2 от 10 Снимки

2. Хималайска сол


Хималайската сол се предлага с отличителен и традиционен розов цвят. Този цвят обаче се дължи на миниатюрното количество железен оксид в самите кристали на солта. Тя съдържа и по-малко количество калций, калий, желязо, натрий от обикновената, традиционна сол. Тук идва важният въпрос заслужава ли си да платим поне 3 пъти повече за нещо, което всъщност не е здравословно за организма ни?

Всеки сам си преценява, но е важно да се отбележи, че хималайската сол съдържа минерали, но тяхното количество е много малко. Това че ползваме хималайска сол обаче, не трябва да ни кара да смятаме, че можем да си позволим консумация в по-големи количества. Ефектът от прекалената ѝ употреба е също толкова вреден, както и от обикновената сол.

Много продукти се предлагат на пазара със статут Здравословно и Полезно. Това всъщност невинаги е така и е добре да се запознаете с 10 маскирани като здравословни продукти и храни, които всъщност не ни носят кой знае какви здравословни ползи.

Разгледайте галерията горе и разберете дали мултивитамините ни помагат за по-здравословен живот или са просто таблетки, от които печели само и единствено фармацевтичната индустрия. Подобна е и ситуацията с различните препарати за детоксикация, за които буквално давате само парите, а получавате в замяна едно голямо нищо под формата на хапче или прахче.

Няма да подминем и титулувани като суперхрани като кокосовото масло, което май ще се окаже отличен източник на наситени мазнини за вашия висок холестерол.

Имайте едно наум и когато пиете поредния плодов сок или фреш за деня, както и струва ли си цената сиропът от агаве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати