Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Половината от птичето месо, което ядем, е вносноНа пазарите у нас половината от птичето месо е вносно, обяви Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите, като добави, че след преработка, по-голямата част от вносното месо става само за колбаси....
12 Юли
Когато готвите птиче месо, правете такаПтичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
28 Септ.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо....
24 Март
1
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Птиче ПросоСъбиране и съхранение на птиче просо
Употребяват се надземните части и корените на полското, лечебното и пурпурновиолетовото птиче просо....
29 Септ.
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож.
По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз.
Всичко...
17 Януари
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Алергии към пилешко месоАлергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо.
Какво...
02 Януари
Руски предястия с месоПредястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря.
В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
31 Август
Как се карамелизира месо?техника на готвене на месото позволява да се получат блестящи на вид, сочни на вкус и сякаш лакирани парчета от различни видове месо, които изглеждат отлично, независимо дали става въпрос за свинско, агнешко или птиче...
24 Февр.
Подправки за патешко месоТова ароматно триединство властва във всички рецепти с птиче месо. Вкусът на изтънчения пилешки бульон се дължи именно на тази комбинация от подправки....
07 Юли
1
Домашно опушване на месоПушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...
06 Дек.
Как се шпикова месоПочти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване.
Всеки,...
24 Април
Сосове за пуешко месоПуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана.
Подходящи са сосове със сметана, горчица, бяло вино, червено вино, ябълково вино...
06 Април