Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение на леща
Съхранявайте сушената (пакетирана) леща в херметически затворен съд в шкафа или на хладно сухо място за период до една година....
13 Април
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаДруг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване.
За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
28 Май
ЛещаИзбор и съхранение на леща
Избирайте леща, която е лъскава и без черни петна. Ако пликът е прозрачен, огледайте за малки боклуци и червейчета и ако ги има - не купувайте от този вид....
31 Май
Съхранение и срок на годност на биратаКраткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
07 Окт.
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Съхранение на боровинкиПреди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
25 Юли
Съхранение на зимнинаСъхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини.
Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
14 Юли
Съхранение на бамяСушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
12 Юли
Съхранение на гроздеДруг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
26 Септ.
Съхранение на магданозНай-разпространеният начин за съхранение е сушенето.
Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
22 Януари
2
Леща яхния на тиганСипвам при лещата, добавям сол и магданоз на вкус. Оставям на изключен котлон да спре да кипи, като от време на време разбърквам.
И така лещата яхния е готова за консумация....
16 Януари
Постна леща на фурнаСлед като ястието се сгъсти, най-отгоре се нареждат доматите, които са нарязани на кръгчета.
Пече се 20 мин. на горен реотан. Постната леща на фурна е готова....
22 Юни
Леща яхния на фурнаКогато заври, добавяме нарязаните на дребно моркови, лука и чушките. Оставяме така да ври.
На котлона поставяме тиган с олио и към него добавяме чесъна, който е нарязан на ситно, и червения пипер....
14 Март
Постна леща на фурнаСлага се във фурната да се пече за 30 мин. на 180 градуса, след което се прибавя нарязаният на едро чесън. Лещата на фурна се посолява и се прибавя зехтин....
21 Окт.
Леща плакия на фурнаВарите на бавен огън до готовност на лещата.
Прехвърлете сварената леща в тава, посолете на вкус и прибавете доматите, почистените цели скилидки чесън, лютите чушки, нарязания на шайби праз и поръсете с мащерка....
07 Февр.
Червена леща на фурнаПо желание се добавят нарязани на кубчета морков и картоф.
Вари се на слаб огън или докато омекне. Изцежда се и се прехвърля в блендер заедно с чесъна. Добавят се магданозът и солта, докато стане на пюре....
05 Дек.
1
Оранжева лещаЛещата е продукт с богато протеиново съдържание от растителен произход. В нея има толкова протеини, колкото и в месото, а сложните въглехидрати, минералите и влакнините в допълнение към протеина, я правят изключително здравословен...
28 Март
Зелена ЛещаЛещата се отнася към бобовите култури и често се консумира в различни вариации на ястия. Има много разновидности на този растителен вид и всеки сорт има своите специфики, технология на готвене и други отличителни характеристики...
09 Март
Червена ЛещаХранителните предпочитания на хората през хилядолетията са се променяли, но истински ценната храна се е запазила до днес. В повечето случаи тези хранителни продукти са натурални, те са едновременно храна и лекарство за редица...
22 Окт.
Тайната на вкусната лещаЛещата е страхотен продукт, особено за тези, които не обичат да ядат много-много месо. Тя е изключително здравословна и полезна. На пазара вече могат да се намерят различни разновидности на леща - червена, зелена, жълта...
18 Дек.
Кюфтета от леща на фурнаКюфтетата от леща на фурна може да поднесете със салата или млечен сос....
17 Февр.