Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Съхранение на леща Съхранявайте сушената (пакетирана) леща в херметически затворен съд в шкафа или на хладно сухо място за период до една година....
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Друг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване. За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
ЛещаЛеща
31 Май
Избор и съхранение на леща Избирайте леща, която е лъскава и без черни петна. Ако пликът е прозрачен, огледайте за малки боклуци и червейчета и ако ги има - не купувайте от този вид....
Съхранение и срок на годност на биратаСъхранение и срок на годност на бирата
07 Окт.
Краткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
25 Юли
Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
22 Януари
2
Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
Вкусната леща на бабаВкусната леща на баба
21 Февр.
1
Вкусната леща на баба е готова....
Леща яхния на тиганЛеща яхния на тиган
16 Януари
Сипвам при лещата, добавям сол и магданоз на вкус. Оставям на изключен котлон да спре да кипи, като от време на време разбърквам. И така лещата яхния е готова за консумация....
Постна леща на фурнаПостна леща на фурна
22 Юни
След като ястието се сгъсти, най-отгоре се нареждат доматите, които са нарязани на кръгчета. Пече се 20 мин. на горен реотан. Постната леща на фурна е готова....
Леща яхния на фурнаЛеща яхния на фурна
14 Март
Когато заври, добавяме нарязаните на дребно моркови, лука и чушките. Оставяме така да ври. На котлона поставяме тиган с олио и към него добавяме чесъна, който е нарязан на ситно, и червения пипер....
Постна леща на фурнаПостна леща на фурна
21 Окт.
Слага се във фурната да се пече за 30 мин. на 180 градуса, след което се прибавя нарязаният на едро чесън. Лещата на фурна се посолява и се прибавя зехтин....
Леща плакия на фурнаЛеща плакия на фурна
07 Февр.
Варите на бавен огън до готовност на лещата. Прехвърлете сварената леща в тава, посолете на вкус и прибавете доматите, почистените цели скилидки чесън, лютите чушки, нарязания на шайби праз и поръсете с мащерка....
Червена леща на фурнаЧервена леща на фурна
05 Дек.
1
По желание се добавят нарязани на кубчета морков и картоф. Вари се на слаб огън или докато омекне. Изцежда се и се прехвърля в блендер заедно с чесъна. Добавят се магданозът и солта, докато стане на пюре....
Оранжева лещаОранжева леща
28 Март
Лещата е продукт с богато протеиново съдържание от растителен произход. В нея има толкова протеини, колкото и в месото, а сложните въглехидрати, минералите и влакнините в допълнение към протеина, я правят изключително здравословен...
Зелена ЛещаЗелена Леща
09 Март
Лещата се отнася към бобовите култури и често се консумира в различни вариации на ястия. Има много разновидности на този растителен вид и всеки сорт има своите специфики, технология на готвене и други отличителни характеристики...
Червена ЛещаЧервена Леща
22 Окт.
Хранителните предпочитания на хората през хилядолетията са се променяли, но истински ценната храна се е запазила до днес. В повечето случаи тези хранителни продукти са натурални, те са едновременно храна и лекарство за редица...
Тайната на вкусната лещаТайната на вкусната леща
18 Дек.
Лещата е страхотен продукт, особено за тези, които не обичат да ядат много-много месо. Тя е изключително здравословна и полезна. На пазара вече могат да се намерят различни разновидности на леща - червена, зелена, жълта...
Яхнията от Леща на ЗвездевЯхнията от Леща на Звездев
14 Окт.
1
Яхнията от Леща на Звездев е готова....
Леща на Фурна с НаденицаЛеща на Фурна с Наденица
04 Юни
Лещата на Фурна с Наденица е много вкусна....
Постна леща яхния на фурнаПостна леща яхния на фурна
21 Окт.
1
Постната леща яхния на фурна е много вкусна....
Кюфтета от леща на фурнаКюфтета от леща на фурна
17 Февр.
Кюфтетата от леща на фурна може да поднесете със салата или млечен сос....