Зехтин Екстра Върджин
Търсиш информация за Зехтин Екстра Върджин? Разгледай последните ни публикации и статии за Зехтин Екстра Върджин.
Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?От гледна точка на факта, че зехтинът екстра върджин е възможно най-скъпият зехтин, бихме ви посъветвали да използвате по-нискокачествен зехтин, когато става въпрос за пържене или просто да добавяте зехтин екстра върджин...
Как да разпознаем качествения зехтин?В него се допуска, че зехтин Екстра Върджин може да има минимум оценка 5.5 от максимална 6.5.
Вижте също дали зехтинът се разваля, какво е зехтин помаче и какъв зехтин да изберете за готвене....
Какъв зехтин да изберем при готвене?Как да изберете правилния зехтин според нуждите
На пазара има няколко вида зехтин - екстра върджин зехтин, класически зехтин и екстра лайт зехтин.
1....
В Италия разбиха група, изнасяща нискокачествен зехтинЗехтинът от маслиново кюспе трябва да е поне 10 пъти по-евтин от зехтина екстра върджин, а бутилка от един литър се е продавала за 10 евро, съобщава Давид Граниери, ръководител на Асоциацията за производство и преработка...
Как влияе зехтинът на сърцето и артериите?Тук е момента да ви напомним, че за подправяне на салати определено е най-добре да използвате зехтин екстра върджим, но това не важи когато готвите и подлагате зехтина на топлинна обработка....
Защо е добре да заменим олиото със зехтин?да използвате, е добре да знаете, че за най-качествен е зехтинът Екстра Върджин, който е получен единствено чрез студено пресоване и е най-подходящ за подправянето на салати....
Родният зехтин се оказа пълно ментеПреди година родната агенция по храните е открила в популярна верига голямо количество зехтин екстра върджин, който в действителност не бил такъв....
Цената на зехтина тръгва нагоре заради слаба реколтаЗехтинът екстра върджин е с най-високо качество и съответно с най-висока цена на пазара. Той се отделя само при първото студено пресоване на маслините и процентът на киселинност трябва да не е повече от 0.8%...
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаТова са студено пресованият, пресованият и чистият зехтин. За най-добър се смята студено пресованият зехтин, който се нарича и екстра върджин.
Той е богат на витамини и хранителни вещества....
Зехтинът в испанската кухняЗа овкусяване на салати испанците използват единствено зехтин екстра върджин, докато за пържене, паниране, задушаване и въобще за всичко, което се приготвя чрез топлинна обработка, се използва Върджин;
5....