Индийски Подправки
Търсиш информация за Индийски Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Индийски Подправки.
Най-популярните индийски подправкиНаучете повече за спецификите на най-популярните индийски подправки и добавете изтънченост и екзотика на ястията, вдъхновени от Южна Азия.
Къри
Къри е може би най-използваната индийска подправка....
Индийски чайИндийците, които обичат сладкото, започнали да добавят в чая захар, мляко, мента, джинджифил, индийско орехче и други сладкарски подправки....
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеПри проведено изследване от индийския институт в Ню Делхи на над 3000 рецепти от индийската кухня е установено, че индийските ястия съдържат най-малко седем подправки, които са напълно различни една от друга!...
Подходящи подправки за пилешко месоЗа пилешко се използват също чесън, магданоз, червен и бял пипер, чубрица, къри, джинджифил, индийско орехче и много други.
Вижте също как се маринова пилешко месо и как се прави панировка за пиле....
Характерни черти на Индийската кухняДа започнем с любимата за индийския регион подправка къри. Други подправки, които са много обичани използвани за зеленчукови ястия, са кориандър, анасон, кимион, маково семе, куркума....
Най-скъпите подправки в светаМежду 200 г. пр. н.е. и 1200 г. сл. н. е. римляните започват да търгуват с подправки, плавайки между Египет и Индия - дълго и трудно пътуване до Индийския океан, за да вземат черен пипер, канела, индийско орехче или джинджифил...
Кимионът е неизменна съставка на Гарам МасалаРазнообразието включва или изключва съставки, като листа касия, синап, кокосови стърготини, черен пипер, индийско орехче, джинджифил, сусам, настъргана кора от индийско орехче и още много други....
Кои ястия не могат без бахар?Бахарът има аромат, наподобяващ симбиоза от карамфил, канела и индийско орехче. На вкус пък е лют и стипчив, поради което се използва в състава на кърито и други лютиви подправки....
Кои са най-използваните подправки по светаВижте в галерията ни с какво подправят ястията си във Франция, Пакистан и други държави по света.
page1. Индия
Индийските гозби често се подправя с кокосов орех, куркума, канела, кимион./page
page2....
Какво е Сааг?Вървят много добре с хляб като чапати (плосък хляб, известен също като роти) и наан (вид индийски хляб).
Известна Сааг рецепта е тази за индийския Сарсън ка Сааг....
Домашна Чат масала се прави ето такаЧат масала е типичната индийска комбинация от подправки, която придава аромат на салати, бобови култури, плодове, риба и месо на скара, картофи и други зеленчуци....