Консумация на червено месо
Търсиш информация за Консумация на червено месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Консумация на червено месо.
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?От години Световната здравна организация е установила, че червеното месо е вероятен канцероген, а последните данни сочат, че ракът на гърдата е един от тези, които са най-свързани с консумацията на тези продукти....
Червеното месо може да е опасно за здраветоРедовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур, предупреждават учени от Cancer Center към Университета на Тексас....
Червеното месо не е вредно, а полезноПроучвания, проведени върху две групи доброволци са доказали, че умерената консумация на постно червено месо може дори да подобри работата на сърцето....
ЧоризоАко обаче чоризото е изсъхнало добре, то се превръща в отлично мезе за директна консумация, а вкусът му се допълва идеално от чаша хубаво червено вино....
Заменете преработените меса с тезиОсвен това редовната консумация на сготвено при високи температури червено месо може да доведе рак на бъбреците, рак дебелото черво и рак на панкреаса....
Противовъзпалителни храниЧервени боровинки
Те възпрепятстват растежа и разпространението на рака на гърдата, на дебелото черво и на простатата....