gotvach.bg»Статии»Мазнини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Вредни мазнини съществуват, но не бива всички мазнини да се слагат под общ знаменател.
Най-общо мазнините се разделят на наситени и ненаситени мазнини....

Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата част от млечните продукти. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, трябва освен без мазнини, те да се и без сол и захар....

1

Авокадо
Смятано за една от супер храните, авокадото съдържа голямо количество мононенаситени мазнини и фибри....

Истината е, че още преди години учените успяха да ги разделят – на мазнини, които вредят на сърцето, и на мазнини, които са полезни за него....

Здравословни мазнини включват студено пресован зехтин, ленено масло и мазнини от растителни източници като ядки, семена, авокадо и кокосови орехи....

1

Животинските мазнини са често използвани продукти в кулинарната практика, макар че по отношение на тях се чуват доста спорове.
Млечни мазнини
На първо място доста обсъждани са млечните мазнини....

2

Вредите, нанасяни от мазнините на организма ни, са известни на всеки човек заради широко разпостранената информация за проблема. И все пак мазнините са нужни при приготвянето на храната....

Добрите мазнини забавят разграждането на въглехидратите и така организмът се чувства по-сит за по-дълъг период от време.
Кои обаче са тези толкова полезни мазнини?...

Мазнините в природата са животински и растителни - наситени и ненаситени мазнини. Те са един от основните компоненти, присъстващ във всички храни. Съставени са предимно от въглерод, водород и кислород....

10