Търсене в сайта
Храни, съдържащи холинНе спирайте да четете и вижте 10-те храни с най-високо съдържание на холин.
Списък на храните богати на холин
1....
В маята има ли глутен?Повечето дрожди са без глутен, но има и някои видове, които съдържат глутен. Най-често срещаните видове дрожди, използвани за печене, като хлебна мая и активна суха мая, са без глутен....
В лимеца има ли глутен?При тези две групи хора в диетата им не бива да присъстват продукти, съдържащи глутен, затова те често са изправени пред предизвикателството да открият достатъчно хранителни и в край на сметка вкусни храни, в които да няма...
Колко протеин съдържа едно яйце?Хранителни факти за яйцето
Едно голямо яйце без черупка съдържа 6 грама протеин. От този протеин 3 грама се съдържат в яйчния жълтък и три грама в яйчения белтък....
Заместители на бялото брашноБрашно от лимец
Брашното от лимец не е безглутеново, тъй като лимецът е вид пшеница, затова то не е подходящо за хора с непоносимост към глутен....
Брашно от Бял ТрънБрашното от бял трън не съдържа глутен и може да бъде добавка към различни видове ястия, хлябове, бисквити и други видове печива....
Брашно от слънчогледови семкиЕвтино е, особено в сравнение с бадемовото брашно, което е обичайната алтернатива за тези, които избягват глутена....
Немлечните храни, съдържащи калцийБял боб
Белият фасул не само е изключително богат на полезни протеини, желязо и фибри, но той съдържа буквално огромни залежи от калций. С една стандартна порция боб човек си осигурява близо 175 мг калций....
Какво всъщност се съдържа в бозата?Рисковете от приема на боза се дължат именно на този подсладител, защото в него се съдържа фенилаланин. Той е незаменима аминокиселина, нужна на организма за изграждането на белтъците в тялото....
Какво се съдържа в сушените плодове?Цветът му естествен ли е или е от добавки, от които трябва да се пазите? Кои плодове са с естествена сладост, кои имат твърде много добавена захар и кои не могат да се ядат без малко ябълков сок?...
Как да направим хляб без глутен?Едно обаче е безспорно, глутенът, онзи растителен протеин, който се съдържа в редица зърнени култури, е причинител на над 55 заболявания. По тази, а и по други причини все по-популярни стават хлябовете без глутен....
Има ли глутен в черния хляб?Много хора, които страдат от глутенова ентеропатия, изваждат от менюто си белия хляб и го заменят с черен хляб, като смятат, че в него няма глутен, но това не е вярно....
Отказването на глутена ще ви направи по-дебелиОтказът от глутен може да е важен за хора, които са алергични към него или за тези, които страдат от глутенова непоносимост, но в никакъв случай не е наложителен, за такива, които могат без проблем да го консумират....
Какъв тип брашно да избераТо съдържа повече полезни за организма вещества, отколкото бялото фино брашно.
Недостатъкът на пълнозърнестото брашно е че от него не може да се получи пухкава питка....
Защо рафинираното брашно е вредно?- Винаги когато купувате брашно, на чийто етикет пише нещо от рода на "пшенично брашно" или на още по-засуканото "обогатено бяло брашно", имайте предвид, че става въпрос именно за рафинираното брашно, в което липсват...