Здравейте. Може ли малко пояснение- един път правим топките моцарела с ръка след като сме отцедили от суроватката, и после ги пускаме пак отново в нея и слагаме на огъня и месим с ръка? Ще се разпръснат така доколкото разбирам аз.. И после пак казвате да се сложат топките в съд, но след като са размесени, те вече не са топки. Доста е неясно описанието и ако може да се поясни точно. Благодаря :)
Здравейте. Запечатвам бонфиленцата на силен огън (9-та степен ,най- силната на котлона ми) След като придобие златист загар от всички страни, намалям с две степени и обръщам по още веднъж за кратко, за да може и отвътре да стане готово месцето. Крайните парчета на рибицата, които са по- тънки изваждам по- рано, а по дебелите накрая. Не отнема повече от 5 минути, но всичко зависи кой каква степен на готовност обича, дали по- препечено или леко розово и сочно отвътре (но не сурово разбира се, тъй като за свинското не е много препоръчително)
Здравейте.
Как се прави натурален билков чай без термична обработка или максимум на 40°С? Дали билките ще отпуснат аромата и свойствата си ако се залеят със студена вода и не се попарят? Малко ми е странно.
От друга страна, не съм наясно със суровоядството и затова питам, може пък при чайовете да има изключение и да може да се варят.. Наистина ще ми е интересно да науча.
Благодаря.
Нямах представа, че в Котел приготвят гозба в това съчетание на коприва с ориз и орехи. Интересно.
Благодаря ви за отзива и се радвам, че рецептата ви е навяла хубави спомени :)
Класическата майонеза се приготвя СЪС яйце, а не с мляко. Това разбира се не означава, че няма и млечна майонеза, каквато сте описали в статията. И двата вида си имат специфики при самата техника на приготвяне и това е ключът към добрите резултати. Качеството на продуктите също е важен фактор, безспорно, но колкото и да са добри, ако техниката е грешна, няма да се получи майонезата.
Напълно съм съгласна с вас ! Само не съм убедена за бекона, тъй като панчета и бекон би трябвало да е горе долу едно и също.. Единствено мисля, че има разлика в това, че бекона е пушен и оттам има различен вкус, а иначе панчетата си е от същата част на прасето, от която е и бекона.
Моите коментари