Говежди бульон- около литър и двеста милилитра. Пиша го с думи, тъй като на предния коментар цифрите не се показват, въпреки че ги изписах.
Опитах и да изтрия самият коментар, за да добавя този нов, но не ми излиза опция за изтриване.
До редакторите:
Името на рецептата, което сте добавили, не отговаря. Писано е Дип за снакс, а реално това е десертно кремче с авокадо и кондензирано мляко.. Няма как да бъде дип, нито да се хапва със снакс, освен ако не са някакви сладки хрупки или бисквити.
Моля ви да смените името с друго. Благодаря.
Класическо печено пиле, което обичам. Биричката дава хубав аромат, както и черния и белия пипер. Аз добавих допълнително и други подправки като сушен магданоз, сушен копър и стрити 3-4 гвоздейчета карамфил.
Кръглозърнестият ориз съвсем не е само един сорт, а множество такива.
Никога не става лепкав, а напротив и това е едно от най- добрите качества на кръглозърнестите сортове- да поемат повече течност, но в същото време ядрото остава твърдо. Може да лепне само при неправилна кулунарна обработка.
Не всички кръглозърнести сортове съдържат много нишесте! Например сорта Бомба не съдържа много, докато сортовете за ризото арборио,карнароли и други- да. Но и при тях е в различна степен.
Здравейте :)
В заглавието на рецептата е прибавено "шоколадов ",а в кремчето няма шоколад или какао. Би било добре да се коригира, за да не се подведе някой.
Яйца се слагат повече на Салморехо-то, което също е студена доматена супа, но малко по- различна. Често я бъркат с Гаспачо. А Гаспачото се поръсва със ситно нарязани зеленчуци, от същите, които съдържа и самата супа. Или с крутони. Също така има вариант да се сервира в чаша и се пие вместо да се яде с лъжица, в тези случаи се поръсва само със зехтин.
Да, интересно къде са гъбите.. Доста през пръсти е описанието. И да вариш спагети 20 минути е прекалено, тъй като ще станат много меки и това не е ок. Обикновено на пакета си пише указание за времето на варене и то не е повече от 10-11 минути доколкото знам.
За пръв път чувам за "испанска баница".Не прилича и на нищо, което приготвят испанците. Кисели краставички, шунка и т.н... това си е по- скоро балканска комбинация за плънки.
Със сигурност е вкусно, даже с удоволствие аз бих си го похапнала, но наименованието на рецептата е подвеждащо и грешно. :)
Приготвих сиренето и е чудесно!
На шишенцето на моята мая пишеше ,че се слага от 3 до 5 капкиза литър мляко, затова се съобразих с тези указания.
Ползвах домашно мляко и това ме забави, защото го варих и после чаках да изстине.
Имам калъпи, които са за точно два литра мляко и се слага да се отцежда в тях, заедно с тензуха. Получи се една хубава питка домашно сиренце.
Благодаря.
Здравейте.
Може би при редактирането на рецептата е възникнала неточност, тъй като в продуктите е указано- кашкавал-80 г. (или друго по избор) От това не става съвсем ясно какво е това "друго" и няма как да бъде нещо различно от кашкавал, за да бъде успешна рецептата. Идеята е да се посочи единствено, че може кашкавала да е друг вид като например гауда, ементал ,зряла моцарела или грюер например.
Дано бъде разбрано правилно, или ако редакторите преценят нека го уточнят в описанието на продуктите. Например в скобите да пише (или грюер, гауда, ементал..)
Благодаря :)
Моите коментари