Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Говежди бульон- около литър и двеста милилитра. Пиша го с думи, тъй като на предния коментар цифрите не се показват, въпреки че ги изписах. Опитах и да изтрия самият коментар, за да добавя този нов, но не ми излиза опция за изтриване.
Yordanka Kovacheva коментира:
Моля по възможност да се добави в продуктите говежди бульон- около л.
Yordanka Kovacheva коментира:
До редакторите: Името на рецептата, което сте добавили, не отговаря. Писано е Дип за снакс, а реално това е десертно кремче с авокадо и кондензирано мляко.. Няма как да бъде дип, нито да се хапва със снакс, освен ако не са някакви сладки хрупки или бисквити. Моля ви да смените името с друго. Благодаря.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви, момичета! :)Със закъснение прочитам тези коментари, извинявам се. Трогната съм от думите.
Yordanka Kovacheva коментира:
Класическо печено пиле, което обичам. Биричката дава хубав аромат, както и черния и белия пипер. Аз добавих допълнително и други подправки като сушен магданоз, сушен копър и стрити 3-4 гвоздейчета карамфил.
Yordanka Kovacheva коментира:
Кръглозърнестият ориз съвсем не е само един сорт, а множество такива. Никога не става лепкав, а напротив и това е едно от най- добрите качества на кръглозърнестите сортове- да поемат повече течност, но в същото време ядрото остава твърдо. Може да лепне само при неправилна кулунарна обработка. Не всички кръглозърнести сортове съдържат много нишесте! Например сорта Бомба не съдържа много, докато сортовете за ризото арборио,карнароли и други- да. Но и при тях е в различна степен.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте :) В заглавието на рецептата е прибавено "шоколадов ",а в кремчето няма шоколад или какао. Би било добре да се коригира, за да не се подведе някой.
Yordanka Kovacheva коментира:
Яйца се слагат повече на Салморехо-то, което също е студена доматена супа, но малко по- различна. Често я бъркат с Гаспачо. А Гаспачото се поръсва със ситно нарязани зеленчуци, от същите, които съдържа и самата супа. Или с крутони. Също така има вариант да се сервира в чаша и се пие вместо да се яде с лъжица, в тези случаи се поръсва само със зехтин.
Yordanka Kovacheva коментира:
Хлябът е чудесен и рецептата е точна и сполучлива. Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е ризото.., но сигурно е вкусен ориз със зеленчуци.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, интересно къде са гъбите.. Доста през пръсти е описанието. И да вариш спагети 20 минути е прекалено, тъй като ще станат много меки и това не е ок. Обикновено на пакета си пише указание за времето на варене и то не е повече от 10-11 минути доколкото знам.
Yordanka Kovacheva коментира:
За пръв път чувам за "испанска баница".Не прилича и на нищо, което приготвят испанците. Кисели краставички, шунка и т.н... това си е по- скоро балканска комбинация за плънки. Със сигурност е вкусно, даже с удоволствие аз бих си го похапнала, но наименованието на рецептата е подвеждащо и грешно. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, и аз това забелязах.. Прилича ми повече на хамсия :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих сиренето и е чудесно! На шишенцето на моята мая пишеше ,че се слага от 3 до 5 капкиза литър мляко, затова се съобразих с тези указания. Ползвах домашно мляко и това ме забави, защото го варих и после чаках да изстине. Имам калъпи, които са за точно два литра мляко и се слага да се отцежда в тях, заедно с тензуха. Получи се една хубава питка домашно сиренце. Благодаря.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да и това е идея.Благодаря Ви.:)
Yordanka Kovacheva коментира:
Привет! Не знам дали по времето на вашата баба е имало сметана, но по времето на моята със сигурност имаше;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. В бурканите с бланширани гъби не се ли слага някаква течност, марината или мазнина, преди да се затворят?
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Може би при редактирането на рецептата е възникнала неточност, тъй като в продуктите е указано- кашкавал-80 г. (или друго по избор) От това не става съвсем ясно какво е това "друго" и няма как да бъде нещо различно от кашкавал, за да бъде успешна рецептата. Идеята е да се посочи единствено, че може кашкавала да е друг вид като например гауда, ементал ,зряла моцарела или грюер например. Дано бъде разбрано правилно, или ако редакторите преценят нека го уточнят в описанието на продуктите. Например в скобите да пише (или грюер, гауда, ементал..) Благодаря :)