Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. В продуктите за тестото трябва да се коригира вместо "тесто-200 г. " на "брашно-200 г. " Получила се е техническа грешка, съжалявам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих салатата и много ми допадна.Имам домашна кашкавалена извара от овче мляко и не се бях сетила, че мога да я използвам по този начин. Благодаря за идеята!
Yordanka Kovacheva коментира:
Хлебчето е хубаво, но бих искала да спомена, че за 300 мл. вода 1 кг. брашно е твърде много и аз сложих само 500 грама, което си беше достатъчно.. Може би е станала техническа грешка в писането на продуктите, не знам. Все пак, благодаря за рецептата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотни, топящи се в устата, много вкусни милинки! Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Забравила съм да напиша в продуктите 3-4 с.л. с връх -кисело мляко. Извинявам се.
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотни! Към заливката добавих две лъжици захар, за да подсладя допълнително. Благодаря за споделената рецепта. Влиза ми в "любими" на 100% :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Бих казала, че това са наистина най-НАЙ- вкусните милинки, които съм правила и опитвала някога!! Благодаря Ви за споделената рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравей Теди. Можеш да замениш с друго песто, разбира се, но вкуса ще е друг. Пак ще е хубаво предполагам. Имай предвид, че в босилековото песто също има ядки- кедрови, но разбира се ако си го приготвяш домашно, просто ги пропусни.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не съм пробвала с кленов сироп, но предполагам, че може. Веднъж заместих сиропа от агаве като подсладих сместа от фъстъчено и кокосово масло с кокосова захар, а може и с обикновена. За глазурата съм слагала и мед вместо агаве, но така вече не е веган. Мисля, че може да се експериментира на воля с подсладителя.
Yordanka Kovacheva коментира:
Успех! Не съм аз автора на рецептата, но преди време ги притотвих по нея и се получиха добре, затова реших да се намеся да ви дам съвет. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Ако не сгъстява, оставете да поври повече време, но имайте предвид, че когато изстине тогава ще си се сгъсти още по принцип. След като оформите бонбонките, те ще стегнат още.
Yordanka Kovacheva коментира:
Опитайте, надявам се да ви хареса :) Аз лично от канелата слагам по- малко, макар в оригиналната рецепта да е 1 с.л.,но все пак се усеща ,и в комбинация с всичко останало е направо приказка.
Yordanka Kovacheva коментира:
Може с масло, а с мас специално в тази рецепта не съм пробвала.
Yordanka Kovacheva коментира:
Продуктите за тофито, които се загряват до сгъстяване са: сметаната, кафявата захар, маслото, лимоновия сок и карамеления топинг. Когато тази лепкава смес се излее върху стегналия вече шоколад ,се поръсва със люспите от сол :) Това е. Съжалявам, че съм го описала неясно, уж с цел да не разтягам много рецептата. По принцип има и по- сложен метод за приготвяне на тофи карамел, когато е под форма на един вид сос,но в случая за приготвяне на турон -това е начина.
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих питката и съм доволна! Получи се много вкусна. Не бях пробвала този начин на оформяне и съм изненадана колко е лесен и в същото време резултата е ефектен и красив.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря:) И аз съм същата и особено вечер апетита ми така се разгръща, че направо си е опасно да гледам рецепти, защото независимо от часа ми идва муза да се развихря в кухнята :)) Поздрав,прегръдки и За много години, Сия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Правя кашкавал без маята, само с лимонтозу, и става чудесен. Въпроса ми е, защо се добавя И мая? Другото, което е.. на самото шишенце пише, че млякото трябва да изстине до 35-38 градуса, за да се добави маята. А тук пише, че се слага във врящото мляко.. Няма ли да се деактивира така маята и всъщност кашкавала се получава само благодарение на лимонтозуто, което го пресича? Въпросът ми е към по- вещите майстори на млечното изделие. Благодаря.
Yordanka Kovacheva коментира:
Привет :) Бих искала да попитам, какъв вид кори за баница използвате? Кръгли съм срещала само одрински, а те са дебели. Ако има и фини, бихте ли споделила марката или специфичното им име (ако има такова), за да потърся. Благодаря.