Приготвих салатата и много ми допадна.Имам домашна кашкавалена извара от овче мляко и не се бях сетила, че мога да я използвам по този начин.
Благодаря за идеята!
Хлебчето е хубаво, но бих искала да спомена, че за 300 мл. вода 1 кг. брашно е твърде много и аз сложих само 500 грама, което си беше достатъчно..
Може би е станала техническа грешка в писането на продуктите, не знам.
Все пак, благодаря за рецептата.
Здравей Теди. Можеш да замениш с друго песто, разбира се, но вкуса ще е друг. Пак ще е хубаво предполагам. Имай предвид, че в босилековото песто също има ядки- кедрови, но разбира се ако си го приготвяш домашно, просто ги пропусни.
Не съм пробвала с кленов сироп, но предполагам, че може. Веднъж заместих сиропа от агаве като подсладих сместа от фъстъчено и кокосово масло с кокосова захар, а може и с обикновена. За глазурата съм слагала и мед вместо агаве, но така вече не е веган.
Мисля, че може да се експериментира на воля с подсладителя.
Здравейте.
Ако не сгъстява, оставете да поври повече време, но имайте предвид, че когато изстине тогава ще си се сгъсти още по принцип. След като оформите бонбонките, те ще стегнат още.
Опитайте, надявам се да ви хареса :) Аз лично от канелата слагам по- малко, макар в оригиналната рецепта да е 1 с.л.,но все пак се усеща ,и в комбинация с всичко останало е направо приказка.
Продуктите за тофито, които се загряват до сгъстяване са:
сметаната, кафявата захар, маслото, лимоновия сок и карамеления топинг. Когато тази лепкава смес се излее върху стегналия вече шоколад ,се поръсва със люспите от сол :) Това е. Съжалявам, че съм го описала неясно, уж с цел да не разтягам много рецептата.
По принцип има и по- сложен метод за приготвяне на тофи карамел, когато е под форма на един вид сос,но в случая за приготвяне на турон -това е начина.
Приготвих питката и съм доволна! Получи се много вкусна. Не бях пробвала този начин на оформяне и съм изненадана колко е лесен и в същото време резултата е ефектен и красив.
Благодаря:)
И аз съм същата и особено вечер апетита ми така се разгръща, че направо си е опасно да гледам рецепти, защото независимо от часа ми идва муза да се развихря в кухнята :))
Поздрав,прегръдки и За много години, Сия!
Здравейте. Правя кашкавал без маята, само с лимонтозу, и става чудесен.
Въпроса ми е, защо се добавя И мая? Другото, което е.. на самото шишенце пише, че млякото трябва да изстине до 35-38 градуса, за да се добави маята. А тук пише, че се слага във врящото мляко.. Няма ли да се деактивира така маята и всъщност кашкавала се получава само благодарение на лимонтозуто, което го пресича?
Въпросът ми е към по- вещите майстори на млечното изделие. Благодаря.
Привет :)
Бих искала да попитам, какъв вид кори за баница използвате? Кръгли съм срещала само одрински, а те са дебели.
Ако има и фини, бихте ли споделила марката или специфичното им име (ако има такова), за да потърся.
Благодаря.
Моите коментари