Проготвих си домашно овче сирене по вашата рецепта. Разкошно се получи и всеки път, когато имам възможност бих го правила отново, защото е много по- хубаво от което и да е купешко!
Безкрайни благодарности за рецептата!
И на мен така:)) Изобщо не ми се мисли след коледните празници какво ще показва кантара щом отсега съм на вълна шоколадови бонбони,сладки и какво ли не :))
Благодаря за разкошната идея! Получи се супер вкусна питка, макар на вид да не успях да я докарам, тъй като при бухването люспичките на шарана се разделиха и като цяло се обезформи. Но като за първи опит съм доволна :) На следващия Никулден- отново! :)
Пропуснала съм да напиша една от най- важните съставки в рецептата- захарта.
Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г.
Извинявам се за неудобството.
Здравейте. Ще ви поясня.
Тези кюфтета са диетични, защото самата тиквичка е беден на мазнини и калории зеленчук. Тук е в комбинация със извара, която също е един от най- нискокалоричните млечни продукти. Има вариант да се използва и съвсем обезмаслена извара.
Също така вместо цели яйца, в тези кюфтенца има само белтъци, които пак са нискокалорични!
За плътност имаме ръжено брашно- освен, че е страшно полезно, то се използва в диети за намаляне на теглото и в борбата със затлъстяването. Подобрява инсулиновата зависимост и понижава нивата на лошият холестерол. Освен това подтиска апетита, засища много и поддържа това чувство за ситост дълго време. 130 г. ръжено брашно съдържа само 3 г. мазнини, а за сметка на това в него има огромен букет от полезни за организма съставки - фибри, минерали, протеини, фолиева киселина.
Ръжта съдържа протеин, наречен секалин, който е разновидност на глутена и дори и да се счете за такъв пак е в много ниски нива и не е предпоставка за напълняване, а точно обратното. И все пак ръженото брашно винаги може да се замести от други - като например от овес или елда и по този начин кюфтетата да станат напълно безглутенови.
Единственото по- калорично в рецептата е бадемовото брашно, но на фона на всички съставки, то е страшно малко количество и е по- скоро за баланс, тъй че е излишно и да го коментирам. Ако някой толкова го притеснява, може да го изключи и замести отново с овесено или друго брашно.
И накрая- друга от причините, че кюфтета са диетични е факта, че са печени почти без мазнина, а не са пържени, каквито обикновено са всички кюфтета.
Моите коментари