Много са хубави милинките, похапнахме ги с удоволствие! Приготвих половин доза,само маслото за заливката оставих същото количество. Като хлебчета са, но с чудесна, хрупкава коричка, особено ако се поръси с повечко галета.
Благодаря за рецептата.
Много интересно :) Поздравления за статията.
Между другото все още има много заведения, в които към чашата бира или вино се поднася и комплимент от тапа(с) съвсем безплатно. В Навара например си има и определен ден за това- четвъртък (juevincho го наричат) и тогава всяко заведение предлага разнообразни многобройни тапас, между, които всеки клиент си избира като компания за своето питие и плаща само питието. Или поне така се води, а определено сигурно си включват по някакъв начин и цената на мезето :))
Благодаря Ви за оценката.
Купих калкана от E' Leclerc ,но съм в Испания. В България по принцип намирам тези по- рядко срещани риби в Метро. Проверете там и дано има. Ако не, може би трябва да се попита в рибарски магазин и да се поръча специално.
Успех!
Харесаха ми съветите, които излагате, но с един от тях не съм много съгласна. А той е по отношение на бъркането- ризотото трябва да се бърка, докато течността се добавя на части. Това е една от тайните за кремообразната текстура на ястието. При разбъркването се отделя нишестето.
Естествено, това можем да правим само ако ползваме подходящия сорт ориз, в противен случай може да получим каша.. :)
Пропуснала съм да опиша добавянето на магданоза, но предполагам, че не е проблем, защото се подразбира, че се скълцва и слага към сместта за кюфтенцата :)
За тази разядка- салатка не може да се каже друго освен- Разкош !
Не знам дали ще дочакам до вечеря или ще я унищожа предварително :)))
Други подправки освен мащерка (и то набрана от мен от гората) не сложих, но си е достатъчно. И съм очарована от аромата и характера, което придаде. Много благодаря за идеята!
Благодаря Иви. Обикновена комбинация, но пък винаги сполучлива :) А аз толкова много обичам патладжани, че всякак ми харесват. Хвърлила съм око и на твоята салатка и още днес и нея ще правя.
Поздрави най - сърдечни и от мен!
Не, сметаната се загрява на водна баня с млякото, както си е течна. После в тях се разтапя шоколада.
Когато се смеси всичко (заедно и с жълтъците) Тогава се бие с миксер или телена бъркалка чак накрая. Шоколадовата смес остава леко течна, но и пухкава в същото време. Когато стегне във фризера си става идеален сладолед :)
Моите коментари