Здравейте!
Вероятно този тип брашно се продава в специализирани магазини, за хипермаркети не мога да ви кажа. Но мога да ви посъветвам ,ако не го откривате, просто използвайте нашето си тип 500 вместо 00.
Идеята е за този хляб да се комбинират брашно от твърда и мека пшеница, това е.
Привет!
По какво се отличават външно двата вида яйца, за да знаем дали могат да издържат до 7 или до 25 дни? Или ако няма външни белези, как да разберем какви яйца имаме? Аз лично за пръв път чувам, че се делят на два вида според срока на годност и затова не ми е много ясно :) Обикновено винаги пазарувам в по- големи количества и по- рядко, затова когато купя яйца винаги ми стоят повече от 7 дни, и не винаги в хладилник.
Много са хубави милинките, похапнахме ги с удоволствие! Приготвих половин доза,само маслото за заливката оставих същото количество. Като хлебчета са, но с чудесна, хрупкава коричка, особено ако се поръси с повечко галета.
Благодаря за рецептата.
Много интересно :) Поздравления за статията.
Между другото все още има много заведения, в които към чашата бира или вино се поднася и комплимент от тапа(с) съвсем безплатно. В Навара например си има и определен ден за това- четвъртък (juevincho го наричат) и тогава всяко заведение предлага разнообразни многобройни тапас, между, които всеки клиент си избира като компания за своето питие и плаща само питието. Или поне така се води, а определено сигурно си включват по някакъв начин и цената на мезето :))
Благодаря Ви за оценката.
Купих калкана от E' Leclerc ,но съм в Испания. В България по принцип намирам тези по- рядко срещани риби в Метро. Проверете там и дано има. Ако не, може би трябва да се попита в рибарски магазин и да се поръча специално.
Успех!
Харесаха ми съветите, които излагате, но с един от тях не съм много съгласна. А той е по отношение на бъркането- ризотото трябва да се бърка, докато течността се добавя на части. Това е една от тайните за кремообразната текстура на ястието. При разбъркването се отделя нишестето.
Естествено, това можем да правим само ако ползваме подходящия сорт ориз, в противен случай може да получим каша.. :)
Пропуснала съм да опиша добавянето на магданоза, но предполагам, че не е проблем, защото се подразбира, че се скълцва и слага към сместта за кюфтенцата :)
За тази разядка- салатка не може да се каже друго освен- Разкош !
Не знам дали ще дочакам до вечеря или ще я унищожа предварително :)))
Други подправки освен мащерка (и то набрана от мен от гората) не сложих, но си е достатъчно. И съм очарована от аромата и характера, което придаде. Много благодаря за идеята!
Моите коментари