Може разбира се,както може да го изключиш, така и да замениш с пълнозърнест. Той се слага за консистенция и по- принцип не е задължителен при гаспачото,само при другата испанска студена супа- Салморехо- там е една от основните съставки.
Ако не слагаш хляб, не наливай и вода първоначално, а смели всичко и само ако е нужно раздреди. Това ще зависи от самите ягоди и доматите, дали са достатъчно сочни. В този сезон са малко по- твърди, тъй че имай го впредвид. Успех, Теди.
Пропуснала съм да напиша, че поръсих проволонето и с малко прясно смлян черен пипер, но това е по желание.
Песто россо се приготвя основно с босилек, но той не е основата му, както при песто дженовезе. Основата на песто россо са доматите, както се досещате и те могат да бъдат не само сушени, а дори и пресни черита в някои варианти. По важното е, че искам да уточня, че използвах риган за моето песто поради причината, че тази подправка най- много върви на Проволоне.
Може Теди. Всяка бяла риба би била подходяща предполагам :)Пангасиуса е с малко неутрален вкус, затова може да се комбинира със всичко. Опитай и сподели :)
Сгрешила съм заглавието на рецептата- не е кокосово мляко, а кокосово масло. В продуктите си е написано правилно, само заглавието е объркано. Ако има възможност, добре е да се поправи. Извинявам се за неудобството и благодаря.
Здравейте. В Испания съм в момента и опашката я купих от тук- замразена. Ако ви е трудно да намерите волска, вземете телешка, говежда... те по- лесно се откриват. Дори и да няма в момента във вашата месарница може да поръчате да ви донесат.
Успех и се надявам да споделите резултата, когато приготвите яхнийката. Безобразно вкусна е направо :)
Много се радвам, че рецептата ви е харесала :) Вече се размечтах как ли хубаво се е получило и със сладко от череши и при първа възможност ще опитам и аз!
Аз теруелския май не съм го опитвала, нямам спомен, но ти сега ме заинтригува и ще си взема като минаваме от там. Нашият е от Меркадона, уж пата негра, иберико. Обаче като го нарязахме не ми заприлича на онзи истинския иберико, който веднага се познава по цвета и това, че има филтрирана мазнинка в месцето. Имаше, но тук там. Вгледах се в етикета и тогава ми стана ясно- със ситни цифри написали 50% раса иберика. Хаха, та прецакахме се. Не, че е лош, напротив, но.... друго очаквах.
Ехаа, веднага ме подсещаш да си спретна едни такива :) За празниците взехме един бут Хамон и вече взе да позасъхва,че го забравихме :))Чудно вкусни са тези тапас и са класика, аз много ги обичам!
Благодаря, Иви. Радвам се, че са ви били вкусни :) Когато се сложи повече плънка стават като банички, а ако е по- малко- като хрупкави пръчици. И ние у дома ги унищожихме за нула време :)
Моите коментари