Благодаря Иви. Обикновена комбинация, но пък винаги сполучлива :) А аз толкова много обичам патладжани, че всякак ми харесват. Хвърлила съм око и на твоята салатка и още днес и нея ще правя.
Поздрави най - сърдечни и от мен!
Не, сметаната се загрява на водна баня с млякото, както си е течна. После в тях се разтапя шоколада.
Когато се смеси всичко (заедно и с жълтъците) Тогава се бие с миксер или телена бъркалка чак накрая. Шоколадовата смес остава леко течна, но и пухкава в същото време. Когато стегне във фризера си става идеален сладолед :)
Благодаря ви мили момичета! Поласкана съм! Вие също сте прекрасни и съм щастлива, че заедно си обменяме опит и идеи:)
Поздрав и много прегръдки от мен!
В редактирането на рецептата е добавено, че това е ориз на тиган, което не е точно. Поне аз, пишейки тази рецепта не си спомням така да съм упоменала. Не, че не може да се сготви и на тиган, но той трябва да е доста дълбок, тип Уок. Ориз Калдосо се прави в дълбок съд!
Ако сметнете за добре може да коригирате. Благодаря.
!!Препоръка- За грамовете желатин, който трябва да сложите, за по- сигурно се съобразете с указанията на пакетчето на този, който използвате и вижте препоръките на производителя за грамовете подходящи за това количество смес.
Благодаря ви!
Да, можете да замените с бакпулвер, почти едно и също е. Бакпулвера е пак сода, но с киселина, която да осъществи набухването. В случая киселото мляко играе тази роля, но вие щом желаете си добавете каквото ви харесва.
Поздрав и Честит Празник 3-ти март!
Благодаря Иви :) За пръв път опитах с мас и останах очарована. Правила съм баници и тутманици с мас и знам още от баба ми, че така стават най- вкусни, но с готови кори не бях пробвала. Опитай, когато можеш, дано и на теб ти хареса :)
Здравейте. Вероятно не знаете, но маята е ПОСТНА.
Ако все пак не вярвате, прочете - информация в Гугъл има много!
И въпреки това ако държите на твърдението си, направете си бухтите с неорганична мая щом желаете. :) ;)
Моите коментари