Не знам и аз.. Казват, че така се цапа по- малко..,( но кое) един черпак по- малко за миене :) От друга страна пък изливайки от бутилката никога не можеш да контролираш точното количество, което сипваш, от което има риск всяка палачинка да стане с различна дебелина. Но това не е толкова фатално, де.
Иначе рецептата е добра, но аз си предпочитам стандартния начин.
Да, разбира се. Но не всеки има възможност да си набавя по всяко време гръцкото сирене, затова като алтернатива може да се използва подобно твърдо, зряло и солено сирене, каквото е пармезана, та дори и манчего. Имаме и хубави подобни български сирена (нямам предвид бялото) Много хора приготвят пастицио и с обикновен кашкавал. Доколко е удачно не мога да кажа, но със сигурност пак е вкусно.
Много благодаря за похвалата:)
Всъщност тортичката е супер обикновена, чарът и е да се консумира леко топла и в комбинация със сметаната, тогава аромата на банана е най- пленяващ.И не трябва да става пухкава, а по- скоро плътна, затова и има малко набухвател, който аз сама си реших да добавя, но в оригиналната рецепта отсъства. И.. най- важното е че е лесничка и бърза;)
Благодаря Ви.
Да, най- добре си е с лук от градината на баба, спор няма. Но все пак градината не ражда лук целогодишно и понякога се налага да купим или използваме сушен див лук (който между другото също е много ароматен и фин)
Мисля, че не би се получило стегнато тесто ако не са добре смлени на брашно ядките. Ако все пак нямате възможност да ги направите на фин прах, сама ще прецените дали след омесване тестото не е твърде меко. Ако е така си добавете малко обикновено брашно и с това предполагам, че би се получило. Само не прекалявайте, защото все пак тестото не трябва да е твърдо, за да се получат бисквитките ронливи и топящи се в устата. И както е описано- стягането става в хладилника- малко е играчка, но си заслужава:)Бисквитките са разкошни! Успех!
Според мен бататите се наричат по- често Сладки картофи, а не Червени. Това е така, защото има разновидност на нормалния картоф, която е с червена ципичка- кора, но отвътре картофът си е бял и на вкус- съвсем обикновен (нищо общо със сладкия)
Докато пък има батати, които са със светла кора отвън, макар по- често да сме свикнали да виждаме тези с оранжевия цвят.
Разбира се, ако не са твърде меки, може. Но добре е освен тях да се сложи и поне една прясна, свежа круша при сервирането.
Ако ще ползвате парченцата плод от компота не трябва да ги варите в сиропа, за да не се разпаднат съвсем. А краткото варене е нужно, за да пуснат канелата и карамфила аромата си.
Разбира се, че може да си експериментирате на воля :) Когато го сторите, моля, споделете резултата. По принцип рецептата и идеята си е за шоколадови бисквити и ако обичате толкова канела може да си я добавите дори и при наличието на какао. Аз лично не съм почитател на тази ароматна подправка и много рядко я ползвам, само когато е неизбежно, но не и като преобладаваща.
Здравейте.
Препоръчвам ви след като извадите дроба от фризера и го нарежете (всъщност единствено, за да се нареже добре е нужно да стегне) оставете го на стайна температура известно време, но покрит с прозрачно фолио и завит с кърпа, за да не се променя цвета му и да се окисли. Това е нужно, за да се сготви по- бързо и равномерно. В противен случа - студен, изваден току що от фризера и после в тигана на силен огън (силния огън е задължителен) отвътре остава суров. Това зависи и от дебелината на парченцата, но го казвам, защото по принцип е добре да са по- дебели, иначе се стопяват за отрицателно време.
Моите коментари