Няма такова нещо като оригинална рецепта с повече лук.Тортилята може да се направи и само от картофи или само от лук (както и от други зеленчуци) и пак ще си е оригинална :) Картофената просто си е по- типична и традиционна.
П.С. Лука не се запържва отделно :)
От вида на сметаната на снимката, повече прилича на заквасена, защото сладкарската би трябвало да е по- пухкава някак. Но дано авторката на рецептата го уточни, както и колко са бишкотите, защото не е упоменато..
И аз мислех, че преди да изкоментирате нещо го прочитате , но явно не е така или просто в бързината не сте забелязала, че в продуктите присъстват и морков и домат;)
Чудесно. Да, може да си ги карамелизирате щом ще ви е по- апетитно:), но тогава намалете захарта в десерта, например кафявата захар, иначе ще стане прекалено сладко.
Също така имайте предвид, че от контакта с крема, карамелът ви може да се разтопи или стане като дъвка.
Любими сандвичи!
Благодаря за идеята с майонеза.Аз винаги мажа филийките с крема сирене, но сега нямам търпение да опитам вариантът с майонезата.
Поздрав!
Не знам и аз.. Казват, че така се цапа по- малко..,( но кое) един черпак по- малко за миене :) От друга страна пък изливайки от бутилката никога не можеш да контролираш точното количество, което сипваш, от което има риск всяка палачинка да стане с различна дебелина. Но това не е толкова фатално, де.
Иначе рецептата е добра, но аз си предпочитам стандартния начин.
Да, разбира се. Но не всеки има възможност да си набавя по всяко време гръцкото сирене, затова като алтернатива може да се използва подобно твърдо, зряло и солено сирене, каквото е пармезана, та дори и манчего. Имаме и хубави подобни български сирена (нямам предвид бялото) Много хора приготвят пастицио и с обикновен кашкавал. Доколко е удачно не мога да кажа, но със сигурност пак е вкусно.
Много благодаря за похвалата:)
Всъщност тортичката е супер обикновена, чарът и е да се консумира леко топла и в комбинация със сметаната, тогава аромата на банана е най- пленяващ.И не трябва да става пухкава, а по- скоро плътна, затова и има малко набухвател, който аз сама си реших да добавя, но в оригиналната рецепта отсъства. И.. най- важното е че е лесничка и бърза;)
Благодаря Ви.
Да, най- добре си е с лук от градината на баба, спор няма. Но все пак градината не ражда лук целогодишно и понякога се налага да купим или използваме сушен див лук (който между другото също е много ароматен и фин)
Мисля, че не би се получило стегнато тесто ако не са добре смлени на брашно ядките. Ако все пак нямате възможност да ги направите на фин прах, сама ще прецените дали след омесване тестото не е твърде меко. Ако е така си добавете малко обикновено брашно и с това предполагам, че би се получило. Само не прекалявайте, защото все пак тестото не трябва да е твърдо, за да се получат бисквитките ронливи и топящи се в устата. И както е описано- стягането става в хладилника- малко е играчка, но си заслужава:)Бисквитките са разкошни! Успех!
Моите коментари