Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря за съвета, но когато са повече количество според мен е просто неизбежно. Представете си една или повече педя миди в тенджерата и ако ги оставиш така не биха се отворили и сготвили равномерно. Пак ще се случи, но тези, които са се отворили първи ще се пресготвят и станат сухи и жилави. А целта е да се отворят всички едновременно и да се извадят веднага, за да останат крехки. Виждала съм в големи и хубави ресторанти тук в Испания, където живея, и ако знаете как изобщо не ги жалят :)) яко блъскане пада. Но те са на газови котлони и все пак не е като витрокерамиката у дома, при която внимавам да не потроша :) Досега нито една мида не ми се е счупила от това, че ги разклащам, а става въпрос за няколко секунди само. Иначе ако готвим по- малко количество в широк съд само на един пласт миди, то наистина е излишно да ги пипаме.
Yordanka Kovacheva коментира:
Как се прекарва крем през сито??
Yordanka Kovacheva коментира:
По принцип не би трябвало да залепне за хартията, но за да сте по- спокойна може да я намажете с мазнина преди да изсипете сместта. Така със сигурност няма да залепне. Успех! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Явно ,защото я обичаш и първо тя ти идва на ум :) Аз пък си представям кайсиеви тарталети с това сладко и ако ми остане време може да спретна :)Ако остане :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Има грешка в заглавието на рецептата -най-вероятно моя. Ципурата е маринована, а не Маринова. :) Моля да бъде коригирано и се извинявам за невниманието.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. В продуктите за крамбъла е пропуснато маслото, упоменато е само маслото за намазване на тавичката.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Допуснала съм печатна грешка-размерите на тавичката са в см, не в мм. :)Извинявам се, :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много интересна комбинация! Браво!
Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснах да добавя, че ако сладкото ви от ягоди не е много сладко, то добре ще е да си добавите и малко захар към сметаната.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не съм пробвала, но може би ще стане, ако го загреете ,за да е топло и да може да се разтвори в него желатина, после пасирате и ако е гъсто може да разредите с много малко вода и лимоновият сок. Ще се радвам да споделите резултата ако опитате с този вариант.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не, не бих препоръчала.
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна идея! Много ви благодаря, ще опитам! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснала съм да напиша в продуктите червеният пипер, много се извинявам! 1 с.л. е количеството му (може и малко повече)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много се радвам, че ви е харесало ястието :) и благодаря за добрият отзив!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря! Успех :) Ще се радвам да споделиш резултата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря:) Изобщо не се притеснявай, може и без бренди в краен случай :) Кафявата захар например може да се замени също с мед, както и пюрето да бъде доматено с чесънче. Аз всеки път си донагласям според това, което имам в хладилника. Само соса барбекю е незаменим :)