Благодаря за съвета, но когато са повече количество според мен е просто неизбежно. Представете си една или повече педя миди в тенджерата и ако ги оставиш така не биха се отворили и сготвили равномерно. Пак ще се случи, но тези, които са се отворили първи ще се пресготвят и станат сухи и жилави. А целта е да се отворят всички едновременно и да се извадят веднага, за да останат крехки.
Виждала съм в големи и хубави ресторанти тук в Испания, където живея, и ако знаете как изобщо не ги жалят :)) яко блъскане пада. Но те са на газови котлони и все пак не е като витрокерамиката у дома, при която внимавам да не потроша :) Досега нито една мида не ми се е счупила от това, че ги разклащам, а става въпрос за няколко секунди само.
Иначе ако готвим по- малко количество в широк съд само на един пласт миди, то наистина е излишно да ги пипаме.
По принцип не би трябвало да залепне за хартията, но за да сте по- спокойна може да я намажете с мазнина преди да изсипете сместта. Така със сигурност няма да залепне.
Успех! :)
Явно ,защото я обичаш и първо тя ти идва на ум :)
Аз пък си представям кайсиеви тарталети с това сладко и ако ми остане време може да спретна :)Ако остане :)
Има грешка в заглавието на рецептата -най-вероятно моя. Ципурата е маринована, а не Маринова. :) Моля да бъде коригирано и се извинявам за невниманието.
Не съм пробвала, но може би ще стане, ако го загреете ,за да е топло и да може да се разтвори в него желатина, после пасирате и ако е гъсто може да разредите с много малко вода и лимоновият сок. Ще се радвам да споделите резултата ако опитате с този вариант.
Благодаря:) Изобщо не се притеснявай, може и без бренди в краен случай :) Кафявата захар например може да се замени също с мед, както и пюрето да бъде доматено с чесънче. Аз всеки път си донагласям според това, което имам в хладилника. Само соса барбекю е незаменим :)
Моите коментари