Напротив. В Испания желатин има всякакви видове. А дори и листчета не са еднакви, взависимост от марката. Има по- малки има и двойно по- големи.. Така че каквото и да си говорим- трябва грамаж.
Да, всеки може да интерпретира по свой вкус. Благодаря за отзива. Аз лично с аншоа от широко познатият вид- силно солена също не бих могла да консумирам в такива количества, затова съм упоменала "маринована",тъй като тя е лека, много вкусна и ароматна рибка- има балансирана соленост и е кисела ,което си пасва на салатата. Същият ефект придава и хамсията, те са сходни, да не кажа еднакви.. (някой ако има мнение по въпроса да каже)
А за олекотяване на соса, чудесна е идеята, но тъй като не е много майонезата в рецептата аз си я добавям чиста, по- точно само разредена с лимонов сок. И въпреки това смятам да опитам следващият път и с малко кисело мляко.
Поздрав и отново благодаря.
Благодаря ти за отзива, Вили, аз това знам, че е оригиналната рецепта за Айоли и тук в Испания само така се приготвя. Страхотно е наистина и как разяжда само, не можеш да се спреш :)) ,а и се комбинира със почти всичко. Обожавам го!
Уау, благодаря :) ;) Точно на този бриош не успях да направя повече и по- хубави снимки, но определено стана разкошен на вкус, макар и не толкова перфектен на вид!
Моите коментари