Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Много полезна статия. Благодаря! Винаги съм си мислела, че покълналите картофи са токсични, някъде четох и оттогава ги изхвърлям, когато видя. Сега разбирам, че не е нужно да го правя и картофките могат да се консумират и в такъв вид, стига да не са прекалено набръчкани.
Yordanka Kovacheva коментира:
Една чаена чаша брашно за застройка на супа? За какво количество супа е това? И като го смесите със 1 ч.ч. прясно мляко и яйце ще стане гъста каша, която казвате че се вари (съвсем ще се сгъсти) и направо на тесто ще стане... И после в супата се слага пак да се вари още 5 минути...Незнам,но мисля, че това е несериозно.
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотен летен разкош! Браво за рецептата. Представям си това гаспачо с кубчета сиренце и хубав зехтин отгоре. Ммм,вкусотия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Методът с обръщането ,който описвате е по- характерен за тортия отколкото за омлет.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви за хубавият отзив. Изглежда чудесно,справили сте се повече от отлично.На снимката, на която е обърнат кекса и се вижда, че е залепнал, няма нищо, другият път опитайте да намаслите повече формата или да полеете с карамел на дъното, ако там ще разполагате крушите. Ако пък ги сложите като мен отгоре няма да залепва. Поздрав и успех!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, така е :) Класика.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много благодаря, че обърнахте внимание, защото съм го пропуснала! Нишестето е царевично, натурално и количеството му е 2 супени лъжици с малко връхче. На негово място може да се използва и обикновено бяло брашно.
Yordanka Kovacheva коментира:
Аз винаги добавям и малко оцет :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря за съвета, но когато са повече количество според мен е просто неизбежно. Представете си една или повече педя миди в тенджерата и ако ги оставиш така не биха се отворили и сготвили равномерно. Пак ще се случи, но тези, които са се отворили първи ще се пресготвят и станат сухи и жилави. А целта е да се отворят всички едновременно и да се извадят веднага, за да останат крехки. Виждала съм в големи и хубави ресторанти тук в Испания, където живея, и ако знаете как изобщо не ги жалят :)) яко блъскане пада. Но те са на газови котлони и все пак не е като витрокерамиката у дома, при която внимавам да не потроша :) Досега нито една мида не ми се е счупила от това, че ги разклащам, а става въпрос за няколко секунди само. Иначе ако готвим по- малко количество в широк съд само на един пласт миди, то наистина е излишно да ги пипаме.
Yordanka Kovacheva коментира:
Как се прекарва крем през сито??
Yordanka Kovacheva коментира:
По принцип не би трябвало да залепне за хартията, но за да сте по- спокойна може да я намажете с мазнина преди да изсипете сместта. Така със сигурност няма да залепне. Успех! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Явно ,защото я обичаш и първо тя ти идва на ум :) Аз пък си представям кайсиеви тарталети с това сладко и ако ми остане време може да спретна :)Ако остане :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Има грешка в заглавието на рецептата -най-вероятно моя. Ципурата е маринована, а не Маринова. :) Моля да бъде коригирано и се извинявам за невниманието.
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. В продуктите за крамбъла е пропуснато маслото, упоменато е само маслото за намазване на тавичката.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Допуснала съм печатна грешка-размерите на тавичката са в см, не в мм. :)Извинявам се, :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много интересна комбинация! Браво!
Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснах да добавя, че ако сладкото ви от ягоди не е много сладко, то добре ще е да си добавите и малко захар към сметаната.