Много се радвам Албенка! :) Благодаря ти! Правила съм го и вместо с патладжан, същия грамаж моркови и целина (селъри) и става също толкова вкусно. Предполагам, че даже и с тиквички може да се направи, само единствено трябва да се запазват аншоата, каперсите и маслините, за да си има своята средиземноморска нотка :)
Благодаря :) Опитайте и споделете. Искам да ви дам съвет, ако искате сосчето по- гъстичко да сложите по- малко бира. Това е количеството по оригинална рецепта, но аз винаги слагам по- малко, около 60 мл. вместо 100.
Забравила съм да опиша, че сушените домати се кълцат на много ситно и се смесват с босилека и малко зехтин и така се получава един вид паста от сушени домати. Ако вашите не са хидратирани или мариновани в зехтин, оставете ги във вода, за да омекнат и тогава процедирайте. Извинявам се и благодаря :)
Скаридите по този начин стават разкошни! :) Малко в азиатски стил. Аз ги приготвям със пресен чесън нарязан на едри парченца от по 2 см. и не махам главите, защото в тях се съдържа всичко най- вкусно от скаридата, но на много хора не им харесва прекалено силният аромат на море, който съдържат в соковете си, както и ги смущава вида(очички, мустачки..) Поздравления за рецептата!
Моите коментари