Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Разкошна салата, Вили! Добра комбинация на вкусове, а с фасулчето досега не съм опитвала и ме заинтригува, така че ще пробвам задължително!
Yordanka Kovacheva коментира:
Резултатът е- крехко и ароматно месце! Благодаря Ваня!
Yordanka Kovacheva коментира:
Смелих и отцедих малко лука, преди да го добавя към сместта, мисля че се получава по- добре, по - фино, отколкото ако е настърган. Но и в двата случая е еднакво вкусен хайвера.
Yordanka Kovacheva коментира:
Наистина са вкусни, благодаря Албенка! Аз се чудех дали да не ги нарека "Капрезе" заради комбинацията с моцарела, доматче и босилек :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Добавих и малко люто чушле към соса. Класика и разкош! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Вкусен и сочен се получи! Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих волованите, хубави са. Но в рецептата има доста неточности и човек трябва да кара по усет. Колко вода се добавя, това не пише, сложих по мое усмотрение до образуване на гъста кашичка, но не и след като така наречената запръжка от масло и брашно е изстинала и стегнала, а докато беше гореща, в противен случай предполагах, че може да се втвърди и да стане на парцали. За тестото за волованите, правилно пита Албена, не пише какво е, а авторката казва "от това готовото",което отново не е точен отговор. Та, тестото е бутер. Казвам го за който реши да си ги приготви. Също така и може да се добави скилидка настърган чесън за повече вкус.
Yordanka Kovacheva коментира:
Вкусотия, която препоръчвам на всички почитатели на шкембето!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, така е. Благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Поредната страхотна тиросалата, която опитвам и вече съм им фен!;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Не, няма проблем, то е ясно, че е "печатна" грешка. Просто при мен никога не е побелявало патешкото, пуешко да, но патешко не, и това, че се води дивечово не значи, че непременно е диво, така го водят. Аз лично съм приготвяла, но винаги с кожа и така отвътре остава крехко, иначе дивечовото месо става жилаво и сухо.
Yordanka Kovacheva коментира:
Аз приготвих днес хлябчето и съм много доволна. Стана разкошен. Коричката хрупкава, а отвътре памук. За маята ми беше странно, че във вода се разтваря само, както и писах, но го направих със суха и я сложих директно в брашното. Благодаря за рецептата, вече ни е любима и ще си я приготвяме често! Поздрав!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Това е рецепта за пилешки гърди, не патешки. Явно сте се объркала, защото в описанието казвате "пилешкото"месо и го описвате като такова - че било готово, когато крайчетата побелеят- точно така, защото при патешкото няма как да побелеят, тъй като дивечовото месо е тъмно, не бяло. Другото, което е... да начукваш и изтъняваш патешки гърди аз за пръв път чувам, но пък може и това да е някаква различна от познатата ми технология.
Yordanka Kovacheva коментира:
Разкошни са доматките! Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Сухата мая не се разтваря никъде :) Тя се добавя директно към брашното :) ;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Абсолютно съм съгласна с Ваня. Как ще активирате маята само разтваряйки я във вода? Ако ще е така, то по- добре направо си я сложете към брашното, най- вече ако е суха- тя няма нужда да се разтваря, още по- малко в чиста вода.
Yordanka Kovacheva коментира:
Кексът е чудесен, но трябваше да направя малки промени в приготовлението- брашното и маслото си ги добавих в яйчената смес отделно (разбира се първо масло и накрая брашно.) тъй като малко ми беше непонятно как да смеся мекото масло-50 грама с две чаши и половина брашно и тогава да сложа в сместа... Друго - сложих сок от мандарини, както е по рецептата, но парченцата вътре в кекса не нарязах от пресните цитруси, а от сладко, тъй като съм пробвала преди и ципата на цитруса горчи ако се нареже така вътре, докато в сладкото не.