Благодаря :) Опитайте и споделете. Искам да ви дам съвет, ако искате сосчето по- гъстичко да сложите по- малко бира. Това е количеството по оригинална рецепта, но аз винаги слагам по- малко, около 60 мл. вместо 100.
Забравила съм да опиша, че сушените домати се кълцат на много ситно и се смесват с босилека и малко зехтин и така се получава един вид паста от сушени домати. Ако вашите не са хидратирани или мариновани в зехтин, оставете ги във вода, за да омекнат и тогава процедирайте. Извинявам се и благодаря :)
Скаридите по този начин стават разкошни! :) Малко в азиатски стил. Аз ги приготвям със пресен чесън нарязан на едри парченца от по 2 см. и не махам главите, защото в тях се съдържа всичко най- вкусно от скаридата, но на много хора не им харесва прекалено силният аромат на море, който съдържат в соковете си, както и ги смущава вида(очички, мустачки..) Поздравления за рецептата!
Ах, страхотни пухкавелки са се получили :) безкрайно се радвам и благодаря за снимките!
(Незнам защо при мен излизат по- малко, най- вероятно формите и хартийките са ми били по- големи.)
Карамелизирах захарта по традиционният начин, защото в микровълнова не се "престраших",струва ми се че нямаше да се получи.
Готвих крем карамел обаче за повече от 4 минути на пара.. Явно от кукър до кукър има разлика..
Изненадващо вкусна марината за броколи! Много съм доволна и ти благодаря, Таня!
Чесънчето и лука ги настъргах, тъй като незнаех дали трябва да са на парченца или как..,стана повече от чудесно. (И горчица сложих малко повече)
Здравей, Поли. Да, много зависи от самия черен шоколад, така е. Наскоро и ние със сестра ми правихме тортата и се оказа, че пласта с черен шоколад стана същия цвят като другия и се наложи да добавим какао на прах (100% чисто какао) и да ти кажа- получи се! Така че ако някой път ти се наложи може и това да опиташ :)
Относно желатина, аз не знаех, че има разлика от испански до български, май най- добре е всеки да си прочете на пакетчето желатин, което използва за какво количество смес отговаря и да следва указанията на производителя. Поздрав!
Дани
Здравейте! Много обичам тази торта, вашата изглежда чудесно! Мисля, че трябва обаче да напишете грамажа поне на желатина, защото това "испански" на никой нищо не говори и трудно някой би се наел да си я приготви, защото ще си помисли какъв ли ще да е този специален испански желатин :) а той е като българския :)
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)
Моите коментари