Не, няма проблем, то е ясно, че е "печатна" грешка. Просто при мен никога не е побелявало патешкото, пуешко да, но патешко не, и това, че се води дивечово не значи, че непременно е диво, така го водят. Аз лично съм приготвяла, но винаги с кожа и така отвътре остава крехко, иначе дивечовото месо става жилаво и сухо.
Аз приготвих днес хлябчето и съм много доволна. Стана разкошен. Коричката хрупкава, а отвътре памук. За маята ми беше странно, че във вода се разтваря само, както и писах, но го направих със суха и я сложих директно в брашното. Благодаря за рецептата, вече ни е любима и ще си я приготвяме често! Поздрав!
Здравейте. Това е рецепта за пилешки гърди, не патешки. Явно сте се объркала, защото в описанието казвате "пилешкото"месо и го описвате като такова - че било готово, когато крайчетата побелеят- точно така, защото при патешкото няма как да побелеят, тъй като дивечовото месо е тъмно, не бяло. Другото, което е... да начукваш и изтъняваш патешки гърди аз за пръв път чувам, но пък може и това да е някаква различна от познатата ми технология.
Абсолютно съм съгласна с Ваня. Как ще активирате маята само разтваряйки я във вода? Ако ще е така, то по- добре направо си я сложете към брашното, най- вече ако е суха- тя няма нужда да се разтваря, още по- малко в чиста вода.
Кексът е чудесен, но трябваше да направя малки промени в приготовлението- брашното и маслото си ги добавих в яйчената смес отделно (разбира се първо масло и накрая брашно.) тъй като малко ми беше непонятно как да смеся мекото масло-50 грама с две чаши и половина брашно и тогава да сложа в сместа... Друго - сложих сок от мандарини, както е по рецептата, но парченцата вътре в кекса не нарязах от пресните цитруси, а от сладко, тъй като съм пробвала преди и ципата на цитруса горчи ако се нареже така вътре, докато в сладкото не.
Първите два дни държим ликьора на слънце, ок, а оттам нататък какво се случва? Готов е за консумация или трябва да престои още време на тъмно примерно?
Моите коментари