Искате да кажете, че плодовете ще го притискат и няма да може да бухне ли? Не се притеснявайте, то тестото си намира път откъде да "мине"за да бухне. И все пак ако това ви тревожи, сложете ги на дъното и излейте сместта върху тях :) Аз съм ползвала много голяма форма за кекс (29 см. с дупка в средата) и затова стана тънък като цяло, но с по малка форма ще се вдигне и ще стане дебеличък. Тогава и времето за печене трябва да се увеличи.
Тази година за пръв път боядисах яйца с перлена боя. Много лесно е и стават супер красиви! Аз повечето ги правих едноцветни, като след всеки цвят измивах и подсушвах ръкавиците. Чудесен метод!
Благодаря :) В какъв смисъл заради плодовете да остане тестено? Плодовете нямат общо с тестото,а се слагат на парченца върху него, тъй че не се безпокойте, не биха направили кекса тестен, както виждате и от снимките - много си е пухкав;)
Забравила съм да напиша в продуктите Мед-1 ч.л..или на вкус. По принцип той е по желание, може и без него, но на горгонзолата чудесно си пасва и няма да сгрешите ако опитате :)
Ванче, качих снимки сега на разрязана Мона. Наистина е интересна рецептата, подобна е на нашият козунак, но има различна текстура и леко различен аромат благодарение на зехтина и портокаливият сок или вода (с портокалова вода си се прави автентичната Мона, но съм писала и сок, ако някой неможе да се сдобие с такава) Методът с "тестото -майка" аз го пробвам за пръв път и съм доволна. На тебе съм сигурна, че ще ти се получи даже много по- добре :)
Благодаря Марианка! :) Още не съм го опитала, защото чакам гости довечера и тогава ще го разрежем, ако успея ще снимам едно парче, да видим има ли конци;)
И аз така :)) Но в случая си се бях отнесла някъде и го позабравих :)) Затова и в рецептата препоръчах да се слага алуминиево фолио отгоре ако тръгне да прегаря нещо (след 20-тата минута)
Благодаря Ваня :) Похвала от такъв майстор като теб ме зарадва много! Малко го прегорих отгоре, защото се разсеях ,но нищо.;) Пробвай с мастиката, не се отразява на автентичния вкус на козунака, но придава допълнителна интересна нотка. Може и с узо или какъвто и да е анасонов ликьор.
Хахаха, ти ме разсмя Вили :)) Има нещо вярно, че в България още някои хора се мръщят на "кървавата "сърцевина на месото. Но и се радвам, че все повече започва да се приема и консумира така, защото това е единствения начин да му се насладиш истински, в противен случай получаваш безвкусна подметка в чинията :))Разбира се не е задължително да бъде прекалено кърваво, има си степени на изпичане, но винаги трябва да си е червеничко отвътре. Който не обича, не си поръчва такова месо мисля.. или просто някоя по- фина пържолка ще е по- подходяща за него.
Благодаря ти Албенка!! Имах царевичка и се чудех какво да я правя, та ето и резултата от чуденето ми :)) Много семпло, но красиво и вкусно. Радвам се, че ти хареса!
Моите коментари