Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Най- вероятно да.., но нищо де, важното е че гъбките са хубави :)
Yordanka Kovacheva коментира:
По принцип е така, Ванче, но гъби със сметана се приготвят навсякъде - не е в това въпроса, това е ясно. Въпроса е колко е испанско това... Те испанците и пиле с картофи правят, и спагети правят, и лазаня, но това не значи, че е тяхно национално ястие. Това имам предвид..
Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е испанска рецепта, Ваня... Хубава е, но не можем да пишем на всичко "по испански",за да ни го сметнат за тематично...
Yordanka Kovacheva коментира:
Неможе хем да са андалуски, хем астуриански тези пържоли :) Заглавието на рецептата е грешно. Андалусия и Астуриас са две различни области- едната в единия край на Испания (на юг, средиземноморието), Астуриас е в другия края на океана, на север. Нищо общо няма между тях. Абсурдно звучи заглавието и е хубаво да бъде поправено. Също така бекон и топено сирене не се слага, а хамон и queso (от мекия испански кашкавал, но примерно може да се заместини с нашият)
Yordanka Kovacheva коментира:
Ох и на мен така ми действа, не спирам да качвам килца :)) Благодаря ти, Ваня :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, точно така! :))По този начин не удря директно в алкохола, а се стича плавно :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Марианка, аз пак да се намеся:)) Пробвай да сложиш повечко захар, тогава алкохолната течност става по- тежка и плътна и не пропуска кафето, колкото и силно да тече. Чашката се държи наклонена, за да се стича кафето плавно по ръбовете и да пада леко, защото ако тече директно се смесва наистина. Искам да кажа, че това е чуден елексир при борба с настинки, изпробван многократно :))
Yordanka Kovacheva коментира:
Много много се радвам, че така ти е харесал! Наистина е вълшебен и така изкушаващ, че бързо изчезва от тавата! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Супер свежо питие, "братовчед"на Сангрията. :) Със спрайт би станало още по- разкошно, защото повече наподобява(да не кажа че е същото) на оригиналната съставка, с която се прави- gaseosa- та. И макар името да е лятно, перфектно е и за зимата :))
Yordanka Kovacheva коментира:
Може да се ръснат и с червен пипер, да, но трябва да е задължително лют. Самото име "бравас" е синоним на "лют",така че ако в картофите няма люто няма как да са "бравас". Този лют кетчуп, който Мариянка е упоменала се нарича още "salsa brava" и е основният протагонист в рецептата. Любими са ми тези картофки!
Yordanka Kovacheva коментира:
Вили, хубави бисквитки са това, но немога да се сдържа да не кажа, че не ми се струват испански. Незнам откъде е тази рецепта, може и теб да са те заблудили нещо.. Самото име също не испанско, а италианско- Benedetta.В испанския такава дума или име не съществува. С най- добри чувства го казвам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих тутманика и съм доволна от резултата! Хубава рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти, но за тези кошнички не се изискват почти никакви кулинарни умения - тортиля питките са си готови, само се режат и препичат. А крема е най- обикновен. Само давам идея за бърз десерт :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Уникална вкусотия! Вече ми е сред любимите рецепти!