Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснала съм да напиша, че цвеклото се бели най - лесно докато е още леко топло, така че го обелете веднага след като махнете фолиото- да не е горещо, но не и напълно изстинало. Коричката пада много лесно, а това че пръстите се боядисват не трябва да ви тревожи, тъй като червената боя се измива веднага със вода.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Вили! Понякога най- лесните и простички ястия са най- вкусни! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, много мило :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Този стил Орио веднъж го споделих май за риба снапер, но на скара, а сега за пръв път опитвам на фурна със лаврак. Все е вкусно. :)Може да се опита и с мерлуза. Много се радвам, че ти хареса :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Рецептата е чудесна. Сладко- киселият вкус на касиса те кара да не можеш да спреш да похапваш от тортата. Аз пекох по- малко време от указаното, защото обичам да ми е малко по - кремообразно. Благодаря за рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Любими са ми:) Много пухкави и вкусни!! Браво, Мариянка!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, това е добър трик, но въпреки това най- важна е температурата на печене, защото ако е висока и лед да слагам, пак ми става на шупли. Напоследък го пека само на 120 градуса- 1 час и без да слагам лед се получава перфектен. Моите чашки обаче са мънички - при по големи може и да трябва малко повече време за печене на тази температура. Опитайте :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се :) И аз снощи направих вечерта си специална с нея :) Напук на снега и лошото време, да внесем цвят, аромат и настроение в домовете си :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Най- вероятно да.., но нищо де, важното е че гъбките са хубави :)
Yordanka Kovacheva коментира:
По принцип е така, Ванче, но гъби със сметана се приготвят навсякъде - не е в това въпроса, това е ясно. Въпроса е колко е испанско това... Те испанците и пиле с картофи правят, и спагети правят, и лазаня, но това не значи, че е тяхно национално ястие. Това имам предвид..
Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е испанска рецепта, Ваня... Хубава е, но не можем да пишем на всичко "по испански",за да ни го сметнат за тематично...
Yordanka Kovacheva коментира:
Неможе хем да са андалуски, хем астуриански тези пържоли :) Заглавието на рецептата е грешно. Андалусия и Астуриас са две различни области- едната в единия край на Испания (на юг, средиземноморието), Астуриас е в другия края на океана, на север. Нищо общо няма между тях. Абсурдно звучи заглавието и е хубаво да бъде поправено. Също така бекон и топено сирене не се слага, а хамон и queso (от мекия испански кашкавал, но примерно може да се заместини с нашият)
Yordanka Kovacheva коментира:
Ох и на мен така ми действа, не спирам да качвам килца :)) Благодаря ти, Ваня :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, точно така! :))По този начин не удря директно в алкохола, а се стича плавно :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Марианка, аз пак да се намеся:)) Пробвай да сложиш повечко захар, тогава алкохолната течност става по- тежка и плътна и не пропуска кафето, колкото и силно да тече. Чашката се държи наклонена, за да се стича кафето плавно по ръбовете и да пада леко, защото ако тече директно се смесва наистина. Искам да кажа, че това е чуден елексир при борба с настинки, изпробван многократно :))
Yordanka Kovacheva коментира:
Много много се радвам, че така ти е харесал! Наистина е вълшебен и така изкушаващ, че бързо изчезва от тавата! :)