Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесни, вкусни, хрупкави и в същото време нежни! Страхотна закуска си спретнахме с тях, за което благодаря на автора на рецептата. Виждам, че има добавена снимка ,не от автора, а от друг човек, която не отговаря според мен, защото кифличките или "момините устни" нито имат указаната форма на такива, нито тестото е с цвета, който се получава при типичното содено тесто- леко тъмен. Това просто го казвам, защото го забелязах :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна рецепта! Единствено не съм съгласна с осоляването на пържолите преди печене. Пробвайте да добавите солта чак когато са изпечени, тоест преди да ги поднесете, по този начин ще останат сочни и крехки. Солта извлича соковете на месото и при топлинната обработка то става по- сухо.
Yordanka Kovacheva коментира:
Любимо!! С кисело мляко също става прекрасно!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви :) За пръв път приготвям такъв вид тесто- със сметана, мед и повечко масло. Притеснявах се дали ще бухнат, дали изобщо ще се получи нещо, но притесненията ми бяха неоснователни. Толкова меки, нежни и пухкави станаха, че съм очарована!
Yordanka Kovacheva коментира:
:) :) ами много се надявам! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Браво, Ели! Просто уникална рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Мажат се с водичка смесена с малко олио или зехтин и после се поръсват с маковото семе и едрата люспеста сол. При мазането не се натиска, за да не спадат, най- добре със силиконова четка. Радвам се, че си се спряла на тази рецепта и благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Любими!
Yordanka Kovacheva коментира:
Всъщност ванилия си има, но исках да кажа- есенция- ромова или друга.
Yordanka Kovacheva коментира:
Добра рецепта, сполучлива. Хубаво е да се добави и някакъв ароматизатор- ванилия, лимонова кора.. за още повече вкус.
Yordanka Kovacheva коментира:
Хихи, сладуранка.:) Каква ти кулинарна книга, ще вземем да засенчим Манчев :))Шегичка. Благодаря ти Албенка.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, те китайците правят пържен сладолед, испанците - пържено мляко, ние пък- паниран крем :)))
Yordanka Kovacheva коментира:
Обикновена домакиня съм, не кой знае каква кулинарка. Старая се, това е. Тази рецепта е традиционна, испанска, изключително проста и не е нужно да имаш кой знае какви умения, за да я изпълниш :) Просто е интересна и я споделям с всички.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти, Вили. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Вкусът от детството ми! Страхотни мекици! Мисля само, че би трябвало да бъде упоменато в рецептата, че содата първо трябва да се "угаси"в киселото мляко, за да шупне и тогава да се сложи в кладенчето.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не е много.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви. Всъщност тези миди изобщо не изискват кой знае какви умения нито специални изпълнения. Да се приготвят миди и морски дарове е изключително лесно и дори начинаещ би се справил добре. :)