Пропуснала съм да напиша, че цвеклото се бели най - лесно докато е още леко топло, така че го обелете веднага след като махнете фолиото- да не е горещо, но не и напълно изстинало. Коричката пада много лесно, а това че пръстите се боядисват не трябва да ви тревожи, тъй като червената боя се измива веднага със вода.
Този стил Орио веднъж го споделих май за риба снапер, но на скара, а сега за пръв път опитвам на фурна със лаврак. Все е вкусно. :)Може да се опита и с мерлуза. Много се радвам, че ти хареса :)
Рецептата е чудесна. Сладко- киселият вкус на касиса те кара да не можеш да спреш да похапваш от тортата. Аз пекох по- малко време от указаното, защото обичам да ми е малко по - кремообразно. Благодаря за рецептата!
Да, това е добър трик, но въпреки това най- важна е температурата на печене, защото ако е висока и лед да слагам, пак ми става на шупли. Напоследък го пека само на 120 градуса- 1 час и без да слагам лед се получава перфектен. Моите чашки обаче са мънички - при по големи може и да трябва малко повече време за печене на тази температура. Опитайте :)
По принцип е така, Ванче, но гъби със сметана се приготвят навсякъде - не е в това въпроса, това е ясно. Въпроса е колко е испанско това... Те испанците и пиле с картофи правят, и спагети правят, и лазаня, но това не значи, че е тяхно национално ястие. Това имам предвид..
Неможе хем да са андалуски, хем астуриански тези пържоли :) Заглавието на рецептата е грешно. Андалусия и Астуриас са две различни области- едната в единия край на Испания (на юг, средиземноморието), Астуриас е в другия края на океана, на север. Нищо общо няма между тях. Абсурдно звучи заглавието и е хубаво да бъде поправено. Също така бекон и топено сирене не се слага, а хамон и queso (от мекия испански кашкавал, но примерно може да се заместини с нашият)
Марианка, аз пак да се намеся:)) Пробвай да сложиш повечко захар, тогава алкохолната течност става по- тежка и плътна и не пропуска кафето, колкото и силно да тече. Чашката се държи наклонена, за да се стича кафето плавно по ръбовете и да пада леко, защото ако тече директно се смесва наистина.
Искам да кажа, че това е чуден елексир при борба с настинки, изпробван многократно :))
Моите коментари