Феята на зъбките да си почине малко :) Нека отпуснем душите и ние и се подсладим както подобава, а за полезни вещества.... За душата, да, изобилстват :)
Момичета не спорете :) Прочетох оригиналната рецепта на Таня Донева и там също в продуктите не са упоменати други освен 200-те грама бисквити за основния блат. Но най- отдолу има коментари ,в които една жена я пита колко е количеството на бисквитите между кремовете/муса и Таня отговаря, че са 250 грама. Тоест малко повече от тези за основния блат. И между другото, може ли едно парченце торта, защото се облизвам от одеве? :)
Албенка, ескаролата е позната и под името градинска жлъчка. Гадно ми е това име, затова използвах "интернационалното" :)
Съжалявам, че е отдолу под другите продукти и не се вижда на снимката, иначе със сигурност щеше да я познаеш. Но ако все пак "градинска жлъчка" не ти говори нищо, то това е вид маруля, зелена салата, доколкото знам от семейството на цикорията. Листата и са много къдрави, почти назъбени и твърдички. На цвят е жълтеникаво зелена и на вкус леко горчива- не толкова, колкото цикорията обаче. Използва се основно за салати и казват, че е доста полезна.
Разбира се в тази рецепта може да бъде заменена и от други подобни салатени листа, пак би станало добре, но леката горчивинка придава неповторима нотка :)
Хихи, ами това е целта ми :) Радвам се, че ти харесва. :)
Мидичките си ги купувам от Испания, където в момента се намирам, но когато съм в България си пазарувам морски дарове от Метро. Сега се разрових и в Гугъл за повече информация и пише, че напоследък добива на бели миди у нас е неимоверно нараснал, така че може би вече се предлагат и в повече магазинни мрежи. Даже пише, че понеже във средиземеноморските страни консумацията е огромна,ще изнасяме и за тях, че не им достигали :))) Дано само да не стане така, че за българския потребител да не остават, защото това би било абсурдно.
Благодаря. Знам, че трудно се намира, но не мислех, че няма изобщо. Нищо, и телешката от същият "калибър" може да се приготви по този начин, спазвайки тънкостите. Правила съм и е чудесно. Вкуса е различен, но пак е добре :)
Здравейте. Този на снимката пекох в тавичка с диаметър 28 см.Бухва много, така че я изпълва добре. Но по принцип ,за повече височина бих ви препоръчала 24 см. диаметър тавичка. Моята такава беше "заета" и затова се наложи да го изпека в по- големичката, но не е проблем, пак става чудесно!
Страхотно, Вили! Истината е че аз импровизирах и ми се получи страхотно. Друг път все оставях да втасва два пъти, а сега директно го оформих и оставих да си втаса само веднъж и се получи чудесен. И късмети му сложих даже. Радвам се, че ти харесва :) За много години!!!
Моите коментари