Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Феята на зъбките да си почине малко :) Нека отпуснем душите и ние и се подсладим както подобава, а за полезни вещества.... За душата, да, изобилстват :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Момичета не спорете :) Прочетох оригиналната рецепта на Таня Донева и там също в продуктите не са упоменати други освен 200-те грама бисквити за основния блат. Но най- отдолу има коментари ,в които една жена я пита колко е количеството на бисквитите между кремовете/муса и Таня отговаря, че са 250 грама. Тоест малко повече от тези за основния блат. И между другото, може ли едно парченце торта, защото се облизвам от одеве? :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много поетично казано :) Така със сигурност няма да мислим за калориите като нещо лошо :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Ох, чудесна рецепта! Допи ми се биричка... :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Албенка, ескаролата е позната и под името градинска жлъчка. Гадно ми е това име, затова използвах "интернационалното" :) Съжалявам, че е отдолу под другите продукти и не се вижда на снимката, иначе със сигурност щеше да я познаеш. Но ако все пак "градинска жлъчка" не ти говори нищо, то това е вид маруля, зелена салата, доколкото знам от семейството на цикорията. Листата и са много къдрави, почти назъбени и твърдички. На цвят е жълтеникаво зелена и на вкус леко горчива- не толкова, колкото цикорията обаче. Използва се основно за салати и казват, че е доста полезна. Разбира се в тази рецепта може да бъде заменена и от други подобни салатени листа, пак би станало добре, но леката горчивинка придава неповторима нотка :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви :) Много се радвам, че ви е харесал!
Yordanka Kovacheva коментира:
Колко е нишестето? А бисквитите? Има пакети от всякакви грамажи....
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Хихи, ами това е целта ми :) Радвам се, че ти харесва. :) Мидичките си ги купувам от Испания, където в момента се намирам, но когато съм в България си пазарувам морски дарове от Метро. Сега се разрових и в Гугъл за повече информация и пише, че напоследък добива на бели миди у нас е неимоверно нараснал, така че може би вече се предлагат и в повече магазинни мрежи. Даже пише, че понеже във средиземеноморските страни консумацията е огромна,ще изнасяме и за тях, че не им достигали :))) Дано само да не стане така, че за българския потребител да не остават, защото това би било абсурдно.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря. Знам, че трудно се намира, но не мислех, че няма изобщо. Нищо, и телешката от същият "калибър" може да се приготви по този начин, спазвайки тънкостите. Правила съм и е чудесно. Вкуса е различен, но пак е добре :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Този на снимката пекох в тавичка с диаметър 28 см.Бухва много, така че я изпълва добре. Но по принцип ,за повече височина бих ви препоръчала 24 см. диаметър тавичка. Моята такава беше "заета" и затова се наложи да го изпека в по- големичката, но не е проблем, пак става чудесно!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Ели :) Класика, но вкусотийка :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотно, Вили! Истината е че аз импровизирах и ми се получи страхотно. Друг път все оставях да втасва два пъти, а сега директно го оформих и оставих да си втаса само веднъж и се получи чудесен. И късмети му сложих даже. Радвам се, че ти харесва :) За много години!!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти Ваня! Честита Нова Година!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Съни!! Позитивна и щастлива да ни е Новата Година!!!