Ели, незнам колко е красив, но за вкусен-нямам думи. Направих го със лешници във тестото и крема, защото бадеми имах само филирани. Но и така става чудесен, просто малко по-тъмен от автентичния, поради това, че лешниците не ми бяха белени. Викам си-от три години живея толкова близо до Паис Баско, а още нищо традиционно не съм приготвила. И ето, че дойде ред и на този сладкиш :)
Благодаря ти :)
И аз благодаря :) Истина е, че готовите бульони придават изкуствен вкус на ястието, да не говорим колко са вредни... хубаво е наистина да си ги приготвяме сами, тъй като на практика може да използваме всякакви зеленчуци, с които разполагаме в момента. Аз в случая съм предложила тези, но всеки може да замени с каквото има в наличност. :)
Идеята за бърз десерт е чудесна, изглежда добре и със сигурност е вкусно и практично. Позволявам си само да кажа ,че даденото му име-чийз е неправилно, защото няма нищо чийз в него. Сиренето е едно, а сметаната нещо съвсем друго, макар че се добиват от един и същ материал-мляко.
И аз много обичам крем супите, защото се приготвят много лесно и бързо и човек може да експериментира със всякакви комбинации от много различни зеленчуци. Перфекни са за забързаните домакини.
Много ти благодаря за оценката, Съни. Сърдечен поздрав от мен!
Съгласна съм, Зари.Солта прави всеки зеленчук да пуска водичка,но ей така да изстискаш картоф звучи абсурдно. За идеята с памучните кърпи, благодаря, гениална е :)
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
Защото зехтинът в рецептата е много малко-50 мл., нормално е да ви хрупат картофите. Те се пържат в обилно количество мазнина, да ги покрива почти, на среден огън докато омекнат. Не чакайте и да ви стане кафяв лука, това би развалило визията на тортията. Другото важно нещо е и двата зеленчука да бъдат нарязани на тънки шайбички/люспи, а не на дебели парчета или кубчета.
Марианка, благодаря много :) Не са чак съвършени, не всички станаха с перфектна форма, аз сложих на преден план по-хубавите :)) ,но пък на вкус са чудесни, с великолепен дъх на масло.
Благодаря ти ,Ели! Нещо съм се въодушевила напоследък с тези "медени корички"- за месото, за кифличките.. :) Аз теб също те "познавам" веднага само по снимката и оригиналния "почерк" и презентация :)
Усмивка и от мен :)
Аз мисля, че да, трудно е да се намери в България патешка мас, но и си мисля, че все пак има някъде, защото съм виждала да правят патешкото месо по този начин. Другия вариант е както казах да си я приготвим сами от изрезки. Просто, който реши да си го сготви може да намери начин :) Аз давам идейка, а все на някой може да се окаже полезна и приложима.
Много ти благодаря за хубавите думи и похвалата и хубава вечер! :)
Моите коментари