Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Разкошна рецепта! Разкошен резултат! Благодаря, Нинка! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти :) И аз мисля, че това е добра идея за празниците, приготвя се бързо и стои някак елегантно. Много се радвам, че ти хареса, Невенка!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ели, незнам колко е красив, но за вкусен-нямам думи. Направих го със лешници във тестото и крема, защото бадеми имах само филирани. Но и така става чудесен, просто малко по-тъмен от автентичния, поради това, че лешниците не ми бяха белени. Викам си-от три години живея толкова близо до Паис Баско, а още нищо традиционно не съм приготвила. И ето, че дойде ред и на този сладкиш :) Благодаря ти :)
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз благодаря :) Истина е, че готовите бульони придават изкуствен вкус на ястието, да не говорим колко са вредни... хубаво е наистина да си ги приготвяме сами, тъй като на практика може да използваме всякакви зеленчуци, с които разполагаме в момента. Аз в случая съм предложила тези, но всеки може да замени с каквото има в наличност. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Комбинацията е интересна. Аз си добавих и малко лимонов сок.
Yordanka Kovacheva коментира:
А ти, както винаги много мила :) Благодаря, Ели!
Yordanka Kovacheva коментира:
Идеята за бърз десерт е чудесна, изглежда добре и със сигурност е вкусно и практично. Позволявам си само да кажа ,че даденото му име-чийз е неправилно, защото няма нищо чийз в него. Сиренето е едно, а сметаната нещо съвсем друго, макар че се добиват от един и същ материал-мляко.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много вкусна и лесна запеканка! Препоръчвам на всяка забързана домакиня :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Просто перфектни!
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз много обичам крем супите, защото се приготвят много лесно и бързо и човек може да експериментира със всякакви комбинации от много различни зеленчуци. Перфекни са за забързаните домакини. Много ти благодаря за оценката, Съни. Сърдечен поздрав от мен!
Yordanka Kovacheva коментира:
Съгласна съм, Зари.Солта прави всеки зеленчук да пуска водичка,но ей така да изстискаш картоф звучи абсурдно. За идеята с памучните кърпи, благодаря, гениална е :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Защото зехтинът в рецептата е много малко-50 мл., нормално е да ви хрупат картофите. Те се пържат в обилно количество мазнина, да ги покрива почти, на среден огън докато омекнат. Не чакайте и да ви стане кафяв лука, това би развалило визията на тортията. Другото важно нещо е и двата зеленчука да бъдат нарязани на тънки шайбички/люспи, а не на дебели парчета или кубчета.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не е задължително!
Yordanka Kovacheva коментира:
Марианка, благодаря много :) Не са чак съвършени, не всички станаха с перфектна форма, аз сложих на преден план по-хубавите :)) ,но пък на вкус са чудесни, с великолепен дъх на масло.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти ,Ели! Нещо съм се въодушевила напоследък с тези "медени корички"- за месото, за кифличките.. :) Аз теб също те "познавам" веднага само по снимката и оригиналния "почерк" и презентация :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Хубаво ястие, но не би могло да се нарече карпачо. Някаква грешка е станала може би.
Yordanka Kovacheva коментира:
Усмивка и от мен :) Аз мисля, че да, трудно е да се намери в България патешка мас, но и си мисля, че все пак има някъде, защото съм виждала да правят патешкото месо по този начин. Другия вариант е както казах да си я приготвим сами от изрезки. Просто, който реши да си го сготви може да намери начин :) Аз давам идейка, а все на някой може да се окаже полезна и приложима. Много ти благодаря за хубавите думи и похвалата и хубава вечер! :)