Само споделих, че ми харесва идеята и ще си потърся пушек :) Не съм искала да ви ангажирам да ми помагате в намирането на такъв;) И да живеехте в България нямаше да ми е от полза ако ми кажете откъде да си го набавя, защото и аз съм в чужбина. Благодаря отново и хубав ден. (Или вечер е при вас...)
Ами трябва да се стягаме да посрещнем подобаващо студените зимни дни :) Този шоколад така ми сгрява душата, че хич не ме е страх от студа вече;) Радвам се, че ти харесва, Ели!
Абсолютно подкрепям думите ти, Съни! И моята нагласа и усет са такива! Каква по-голяма награда и признание от една искрена похвала, от едно вътрешно удоволствие и удовлетвореност от това, което правиш!? Ранговете са нещо допълнително, което не е от първостепенно значение.
Благодаря ти за похвалата, мило момиче и искам да ти кажа, че идеята с авокадото е страхотна. Ако пробваш ,сподели :)
Сърдечен поздрав и от мен!
Благодаря за пояснението, Мимка. Аз явно бъркам Постното предназначено за Пости ,според Църквата и Постното, което просто си е такова, защото в него отсъстват животински продукти. Меда си е такъв продукт, но щом църквата го е "позволила",ок, става за Пости.
Моите уважения, но това смея да твърдя, че е описание на съвършено различно нещо, не и тортата от снимката, която между другото изглежда чудесно. Поздравления за този, който я е приготвил, само че не съм сигурна дали е същият човек който е написал и рецептата. Първо- защото не би я описал така през пръсти, смятам, че когато някой се е потрудил да приготви нещо хубаво, той с любов ще го и опише, и второ- защото не отговаря по никакъв начин на снимката. Не е само белият крем-фантом, за който никъде не се говори, а е очевадно, че го има.
Как ще смесите 100 грама течен шоколад със 100 мл. мляко и 150 грама масло ,орехи,със почти половин килограм бисквити и някакви накиснати стафиди. Ще се получи смес, нямаща общо със снимката, на която се вижда шоколадов крем със идеална, кремообразна текстура и парченца бисквити тук там само. Как после казвате, че трябва върху ЧИНИЯ да оформим блат? Това е несериозно, прощавайте. В чинията бихме ли постигнали височината, която се вижда на снимката? А после като "залеем" със сметана и шоколад и оплескаме всичко, понеже няма как да не се разтече, незнам как ще прехвърлим цяла торта във чист поднос. Много просто- от снимката се вижда, че тортата е във форма на сърце, от тези със откопчаващо се дъно най-вероятно. Но автора на рецептата е сметнал да ни напише, че се "оформя" в чиния. От уважение към всички нас, другите потребители и хората, които ще тръгнат да приготвят тази "торта",моля да си поправите рецептата и или да напишете правилната за тортата от снимката, или да си я изготвите по описаната от вас друга рецепта, да си я снимате и да я качите отново.
Съжалявам, ако съм в грешка, но нека и другите погледнат и изкажат мнение.
Просто е обидно за всички ни и подигравка с труда на всички, които истински се стараят, а не си пишат ей така.
Ели, незнам колко е красив, но за вкусен-нямам думи. Направих го със лешници във тестото и крема, защото бадеми имах само филирани. Но и така става чудесен, просто малко по-тъмен от автентичния, поради това, че лешниците не ми бяха белени. Викам си-от три години живея толкова близо до Паис Баско, а още нищо традиционно не съм приготвила. И ето, че дойде ред и на този сладкиш :)
Благодаря ти :)
И аз благодаря :) Истина е, че готовите бульони придават изкуствен вкус на ястието, да не говорим колко са вредни... хубаво е наистина да си ги приготвяме сами, тъй като на практика може да използваме всякакви зеленчуци, с които разполагаме в момента. Аз в случая съм предложила тези, но всеки може да замени с каквото има в наличност. :)
Идеята за бърз десерт е чудесна, изглежда добре и със сигурност е вкусно и практично. Позволявам си само да кажа ,че даденото му име-чийз е неправилно, защото няма нищо чийз в него. Сиренето е едно, а сметаната нещо съвсем друго, макар че се добиват от един и същ материал-мляко.
Моите коментари