Мимка, сега си препрочетох рецептата, защото си викам: "Абе да не би да не съм обяснила както трябва.. "Но не, ясно съм упоменала, че суровите бутчета се заливат с патешката разтопена мас. То няма как да е дошла тази мазнина, тъй като са сурови още и тепърва ще ги готвим във мазнината, която трябва да ги покрива;) Това е всъщност метода наречен конфи. :) Поздравче!
Здравей мила :) Разбира се, че патешките бутчета немогат да пуснат толкова мазнина, нито дори на половината на това количество. Затова съм упоменала патешката мас като отделна съставка /продукт от рецептата.Тя трябва да се закупи от някоя птицекланница или специализиран за такива продукти магазин, както и може да се приготви от патешки изрезки(но са необходими доста, затова най-добре да си се вземе готова отнякъде) Забравила съм да упомена също, че ако се прави по-голямо количество за консервиране ще трябва даже още по 400 мл. на всеки две бутчета, за да бъдат те идеално покрити от нея. Но рецептата е по-скоро за директна консумация, а съветът за консервиране го давам между другот, все пак ако някой реши да си направи повечко.
Също така тук се възползвам и да уточня, че за сосчето лука не се запържва в патешката мазнина(тя загаря лесно), а в зехтин-бях го пропуснала и го редактирах, но или съм забравила да натисна бутона "запиши" или момичетата редакторки не са сметнали за необходимо да го добавят. Не е фатално, защото всъщност се готви на бавен огън и може и да не загори, но все пак не съм пробвала, така че немога да дам гаранция.
С наслада прочетох коментара ти, Съни. Така хубаво се изразяваш, с одухотвореност ,финес и точност!
Мисля, че всички тук сме в някаква степен вълшебници, както казваш ти. Стараем се да поднасяме неща, които да радват окото и да очароваме семействата си с разнообразие и вкусни гозби. На мен понякога ми се получава, понякога не съвсем, затова никога не спираме да се учим. Радвам се и на всичко хубаво и добре поднесено, дори това да е обикновенна супичка.
Хубаво ми е когато виждам истински, искрени, комуникативни, талантливи ,креативни и дейни кулинари (към които спадаш и ти безспорно) ,такива, с които можеш да си кажеш нещо, да обмениш опит. Това е и очарованието на този сайт.
Сърдечни и топли прегръдки от мен!
Благодаря, благодаря :)
Моркови, тикви, невен, куркума, къри... Направо вече виждам всичко във оранжево :) Но това е така прекрасен есенен цвят! За мен е чест такъв добър естет като теб да забележи скомната ми украса!
Ах тиии, колко си мила :) Благодаря за комплимента! Разбирам те за опасенията, тъй като и аз си имам един капризник вкъщи :))Иначе количеството не е много, тя е от малките тикви кг., само аз изядох почти половината(не се шегувам) Някой път ако решиш да си напълниш тиква, може да експериментираш и с други, различни плънки, ти си майстор, така че със сигурност би сътворила някоя вълшебна вкусотия! Съречен поздрав и от мен!
Да Севди, много е находчиво така и всички остават доволни. С плънките винаги има широко поле на интерпретации и може "сезоните" в пицата или фокачата да се менят :) Аз за другият път се заканих да сложа артишок с аншоа например, мисля че ще се получи добре :)
Благодаря ти много за похвалата и ти пращам и аз поздрав и усмивки!
Много ти благодаря, Миме. Аз се притеснявах, че на снимката не изглежда така кремообразен, както в действителност беше, но щом твоето опитно око го одобрява, значи все пак съм постигнала ефекта :) Много обичам ризото във всякакви комбинации и затова се старая да го приготвям правилно. А с тази тиква стана направо приказка. Вместо пармезан, също съм опитвала със сирене Манчего, от тези много "миризливите"и също става разкошно.
Сърдечен поздрав от мен :)
Обожавам тази торта! Винаги съм си мислила, че е много деликатна за приготвяне, но сега като прочетох твоята рецепта ,Миме ,се видях напълно способна да я направя. Много благодаря за хубавото описание и Поздравления!
Моите коментари