Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Колко е нишестето? А бисквитите? Има пакети от всякакви грамажи....
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Хихи, ами това е целта ми :) Радвам се, че ти харесва. :) Мидичките си ги купувам от Испания, където в момента се намирам, но когато съм в България си пазарувам морски дарове от Метро. Сега се разрових и в Гугъл за повече информация и пише, че напоследък добива на бели миди у нас е неимоверно нараснал, така че може би вече се предлагат и в повече магазинни мрежи. Даже пише, че понеже във средиземеноморските страни консумацията е огромна,ще изнасяме и за тях, че не им достигали :))) Дано само да не стане така, че за българския потребител да не остават, защото това би било абсурдно.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря. Знам, че трудно се намира, но не мислех, че няма изобщо. Нищо, и телешката от същият "калибър" може да се приготви по този начин, спазвайки тънкостите. Правила съм и е чудесно. Вкуса е различен, но пак е добре :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Този на снимката пекох в тавичка с диаметър 28 см.Бухва много, така че я изпълва добре. Но по принцип ,за повече височина бих ви препоръчала 24 см. диаметър тавичка. Моята такава беше "заета" и затова се наложи да го изпека в по- големичката, но не е проблем, пак става чудесно!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Ели :) Класика, но вкусотийка :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотно, Вили! Истината е че аз импровизирах и ми се получи страхотно. Друг път все оставях да втасва два пъти, а сега директно го оформих и оставих да си втаса само веднъж и се получи чудесен. И късмети му сложих даже. Радвам се, че ти харесва :) За много години!!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти Ваня! Честита Нова Година!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Съни!! Позитивна и щастлива да ни е Новата Година!!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Просто разкошна салата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Убийствено апетитни изглеждат! Перфектните мекички! Браво, Съни!
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесна салата! Ммм... Разкош!
Yordanka Kovacheva коментира:
Не чаках 30-40 минути да "втасва".Това не е мая, а сода...!
Yordanka Kovacheva коментира:
Наистина чудна! Карамфил, канела, ванилия... Симфония от аромати! Благодаря!!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря мили момичета . Тези сладурковци наистина носят много хубаво настроение и само като ги погледна ми става весело :) Весела Коледа!
Yordanka Kovacheva коментира:
А, забравих да направя и една малка "вметка". Явно не само нашите български баби ползват свинска мас, защото в Испания, типичните коледни сладки, които се наричат Полворони са изработени с мас - силно ронливи и топящи се в устата (полво- прах) Моите сладки Коледна приказка пък са аржентински и ги приготвям всяка Коледа- та и аржентинските баби се вписват в този отбор :)
Yordanka Kovacheva коментира:
С кое Миме? Че качвам рецепти, които не са по вкуса ти или с това, че съм "подскочила като ощипана мома" ? :) Радвам се че изразяваш мнение и продължавай да го правиш, лошо няма, но в случая мисля че коментара ти беше неуместен, затова и отреагирах. Една рецепта не се зачерква, само защото съдържа нещо което не познаваш,не харесваш или ти е чуждо( казвам това, базирайки се на думите ти че маста мирише в сладките или каквото и да е там, а това не вярно, значи не си опитвала, а бързаш да се изкажеш.) Аз оценям рецептите по качественото им описание, изпълнение и резултат, а ти по това кое обичате в къщи и кое не ли? Мислех, че ме харесваш, но от известно време усетих, че само се чудиш за какво да ме настъпиш. И въпреки това не се сърдя. То поне да беше основателно. Обичам диалозите, обичам хората, които изразяват мнение, но смислено. И аз съм разочарована, защото не очаквах това от теб, но здраве да е. Хубав ден!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, Съни, така е! Аз съм от пловдивския край и маста винаги е била на почит тук и от едно време хората си готвят с нея какво ли не. Сладки, тутманици, стават топящи се в устата и ароматни. Баба ми също винаги приготвяше пръжки :) А майка ми като дете е израснала с филията намазана с мас и поръсена захар. Това е било най- вкусното нещо за всички деца. Следващите поколения вече са забравили това, даже се извръщат с отвръщение ако им кажеш филия с мас :))Да си призная и аз не съм пробвала. Сега живеем в друго време, има "модерни" работи;)