Обикновена домакиня съм, не кой знае каква кулинарка. Старая се, това е. Тази рецепта е традиционна, испанска, изключително проста и не е нужно да имаш кой знае какви умения, за да я изпълниш :) Просто е интересна и я споделям с всички.
Вкусът от детството ми! Страхотни мекици! Мисля само, че би трябвало да бъде упоменато в рецептата, че содата първо трябва да се "угаси"в киселото мляко, за да шупне и тогава да се сложи в кладенчето.
Благодаря ви. Всъщност тези миди изобщо не изискват кой знае какви умения нито специални изпълнения. Да се приготвят миди и морски дарове е изключително лесно и дори начинаещ би се справил добре. :)
Здравейте! Благодаря ви :) Да, може да ползвате повторно патешката мас като задължително я претопите на слаб огън и после я прецедите. Освен за патешки бутчета в нея може да си приготвите и пилешки бутчета конфи, стават много вкусни. Освен това и картофки приготвени с патешка мас, както и други зеленчуци добиват уникален вкус и аромат.
Хубава рецепта, но имам малка забележка. Първо- името някак не е подходящо, защото под "натюр" разбирам нещо приготвено в собствен сос или без допълнителни съставки и овкусители. Другото, което е неточно според мен е времето на приготвяне- 20 минути са много време, тъй като мидите се отварят почти веднага и е достатъчно само малко да постоят още на котлона- 5 минути максимум при неколкократно разклащане на тенджерката.
Ще стане разбира се :) Всяка огнеопорна тавичка,форма за кекс, независимо от материала- стъкло, силикон.. и т.н. би послужила стига да е горе долу с размерите които посочих.
Аз го правя в кръгла тавичка с 28 см. диаметър. Може и в по- малка форма, като тогава сладкишът просто ще стане по- висок и може би още по- добре изглеждащ.
Моите коментари