Хихи, ами това е целта ми :) Радвам се, че ти харесва. :)
Мидичките си ги купувам от Испания, където в момента се намирам, но когато съм в България си пазарувам морски дарове от Метро. Сега се разрових и в Гугъл за повече информация и пише, че напоследък добива на бели миди у нас е неимоверно нараснал, така че може би вече се предлагат и в повече магазинни мрежи. Даже пише, че понеже във средиземеноморските страни консумацията е огромна,ще изнасяме и за тях, че не им достигали :))) Дано само да не стане така, че за българския потребител да не остават, защото това би било абсурдно.
Благодаря. Знам, че трудно се намира, но не мислех, че няма изобщо. Нищо, и телешката от същият "калибър" може да се приготви по този начин, спазвайки тънкостите. Правила съм и е чудесно. Вкуса е различен, но пак е добре :)
Здравейте. Този на снимката пекох в тавичка с диаметър 28 см.Бухва много, така че я изпълва добре. Но по принцип ,за повече височина бих ви препоръчала 24 см. диаметър тавичка. Моята такава беше "заета" и затова се наложи да го изпека в по- големичката, но не е проблем, пак става чудесно!
Страхотно, Вили! Истината е че аз импровизирах и ми се получи страхотно. Друг път все оставях да втасва два пъти, а сега директно го оформих и оставих да си втаса само веднъж и се получи чудесен. И късмети му сложих даже. Радвам се, че ти харесва :) За много години!!!
А, забравих да направя и една малка "вметка".
Явно не само нашите български баби ползват свинска мас, защото в Испания, типичните коледни сладки, които се наричат Полворони са изработени с мас - силно ронливи и топящи се в устата (полво- прах) Моите сладки Коледна приказка пък са аржентински и ги приготвям всяка Коледа- та и аржентинските баби се вписват в този отбор :)
С кое Миме? Че качвам рецепти, които не са по вкуса ти или с това, че съм "подскочила като ощипана мома" ? :) Радвам се че изразяваш мнение и продължавай да го правиш, лошо няма, но в случая мисля че коментара ти беше неуместен, затова и отреагирах. Една рецепта не се зачерква, само защото съдържа нещо което не познаваш,не харесваш или ти е чуждо( казвам това, базирайки се на думите ти че маста мирише в сладките или каквото и да е там, а това не вярно, значи не си опитвала, а бързаш да се изкажеш.) Аз оценям рецептите по качественото им описание, изпълнение и резултат, а ти по това кое обичате в къщи и кое не ли? Мислех, че ме харесваш, но от известно време усетих, че само се чудиш за какво да ме настъпиш. И въпреки това не се сърдя. То поне да беше основателно. Обичам диалозите, обичам хората, които изразяват мнение, но смислено. И аз съм разочарована, защото не очаквах това от теб, но здраве да е. Хубав ден!
Да, Съни, така е! Аз съм от пловдивския край и маста винаги е била на почит тук и от едно време хората си готвят с нея какво ли не. Сладки, тутманици, стават топящи се в устата и ароматни. Баба ми също винаги приготвяше пръжки :) А майка ми като дете е израснала с филията намазана с мас и поръсена захар. Това е било най- вкусното нещо за всички деца. Следващите поколения вече са забравили това, даже се извръщат с отвръщение ако им кажеш филия с мас :))Да си призная и аз не съм пробвала. Сега живеем в друго време, има "модерни" работи;)
Моите коментари