Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Ох, Ели, така ме изкуши с тази вкусотия, че се облизвам само! Много оригинално! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте :) Чудесна презентазия и рецепта, но не мислите ли, че заглавието е неподходящо? Пилешките крака са си пилешки крака, а не бутчета. Едно време баба ми готвеше вкусна супа от пилешките крака или други манджички и си спомням колко вкусни бяха. Ако търся рецепта за крака и попадна на такава с бутчета, това е нещо съвсем различно. Мисля, че и затова беше в "задедени рецепти ",защото много хора са търсили рецепта именно за крака..
Yordanka Kovacheva коментира:
Преди поднасяне поръсих спагетите със пармезан на прах, който не съм упоменала в продуктите, той е по желание .
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, има много варианти за направата на тази гозба :) В оригиналния уж няма нито картофи, нито и гъби, но винаги може да се добавят, както аз в моят случай съм сложила гъбки.
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се ,че ти харесва Ели :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте :) Преди време се пробвах да направя такива "мързеливи " толумбички и да си призная изобщо не ми се получиха :( оттогава съм "скарана" с тях и само поглеждам и се облизвам на така добре изглеждащи като вашите. Много са апетитни, браво. Може би ще се пробвам с тях отново. Бих искала да ви помоля само малко по подробно да опишете какво се случва със сиропа. Изглежда като все едно рецептата е недовършена. Пише, че се смесват водата със захарта и дотам. Но варят ли се?Колко време? Аз при първият опит варих сиропа, за това питам. Но може пък това да е различен метод. И горещ или студен трябва да е сиропът при заливането? А толумбичките-топли или студени. Мисля, че това са ключови неща, за да е успешно приготвянето на рецептата. И колко време престояват в сиропа преди консумация? Предполагам една нощ или нещо такова..., но все пак да питам. Благодаря предварително.
Yordanka Kovacheva коментира:
Да Криси.Благодаря ти! Очарована съм от нежната му ефирност и това, че можеш да похапваш на воля без да ти става тежко :) ;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Искате да кажете, че плодовете ще го притискат и няма да може да бухне ли? Не се притеснявайте, то тестото си намира път откъде да "мине"за да бухне. И все пак ако това ви тревожи, сложете ги на дъното и излейте сместта върху тях :) Аз съм ползвала много голяма форма за кекс (29 см. с дупка в средата) и затова стана тънък като цяло, но с по малка форма ще се вдигне и ще стане дебеличък. Тогава и времето за печене трябва да се увеличи.
Yordanka Kovacheva коментира:
Тази година за пръв път боядисах яйца с перлена боя. Много лесно е и стават супер красиви! Аз повечето ги правих едноцветни, като след всеки цвят измивах и подсушвах ръкавиците. Чудесен метод!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря :) В какъв смисъл заради плодовете да остане тестено? Плодовете нямат общо с тестото,а се слагат на парченца върху него, тъй че не се безпокойте, не биха направили кекса тестен, както виждате и от снимките - много си е пухкав;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Забравила съм да напиша в продуктите Мед-1 ч.л..или на вкус. По принцип той е по желание, може и без него, но на горгонзолата чудесно си пасва и няма да сгрешите ако опитате :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря :) Наистина е вкусотия;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна салатка! Любима!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ванче, качих снимки сега на разрязана Мона. Наистина е интересна рецептата, подобна е на нашият козунак, но има различна текстура и леко различен аромат благодарение на зехтина и портокаливият сок или вода (с портокалова вода си се прави автентичната Мона, но съм писала и сок, ако някой неможе да се сдобие с такава) Методът с "тестото -майка" аз го пробвам за пръв път и съм доволна. На тебе съм сигурна, че ще ти се получи даже много по- добре :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Марианка! :) Още не съм го опитала, защото чакам гости довечера и тогава ще го разрежем, ако успея ще снимам едно парче, да видим има ли конци;)
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз така :)) Но в случая си се бях отнесла някъде и го позабравих :)) Затова и в рецептата препоръчах да се слага алуминиево фолио отгоре ако тръгне да прегаря нещо (след 20-тата минута)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ваня :) Похвала от такъв майстор като теб ме зарадва много! Малко го прегорих отгоре, защото се разсеях ,но нищо.;) Пробвай с мастиката, не се отразява на автентичния вкус на козунака, но придава допълнителна интересна нотка. Може и с узо или какъвто и да е анасонов ликьор.