Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Приятна салатка, похапнах си я с удоволствие. Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Прекрасна салатка тип разядка. Много е подходяща за любителите на лютичкото, като мен :) Благодаря за рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Оооо, как да не става! :) Их, пропуснала съм и това да добавя, Вили :) На кой както му е вкусно, гуакамолето може да се комбинира с толкова много неща, докъдето стига човешкото въображение;) А с топъл хляб е направо приказка!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ами за вкусно, невероятно вкусно е. То каквото и да сложиш на скара или жар винаги става божествено. За сочно, това е такова да, но по принцип антрекота не е от най най сочните стекове, в смисъл- тук там си има по някоя жиличка, не е като бонфилето. Затова е важно да се знаят тънкости за приготвянето му и може би от първостепенна важност- да сме сигурни, че е качествено месото, защото ако не е, каквито и тънкости да се прилагат- ще си имаме подметка, а не пържола. ;)
Yordanka Kovacheva коментира:
В рецептата съм пропуснала да добавя, че дебелината на стековете трябва да е от 2 см. (не по- тънки) до 3 см.! Ако вашите са до 2 см., следвайте времето за печене описано в рецептата, ако обаче са 3 см. то увеличете печенето с още минутка- две.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много благодаря на екипа за чудесното видео!! Прекрасни сте! Бих искала само да обърнете внимание, защото ми се струва, че в надписите, които излизат за продуктите има малка печатна грешчица- вместо топинг, пише допинг :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, направи си го :) Няма по- лесно нещо! Ако искаш по- рядък да стане сложи повечко мляко или 1 чашка вода допълнително, защото аз го обичам по- гъст и продуктите са по моят вкус, но всеки може да ги регулира според предпочитанията си.
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз съм съгласна с вас. Незнам откъде идва това вярване, че картофите остават твърди ако се сложат след доматите, спомням си че и баба ми ме учеше на същото,опитът ми показа, че всъщност не е така и си стават перфектни и мекички. Та както казвате вие- кой както му изнася, така да ги готви. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте. Да попитам-с каква цел водата за водната баня трябва да се слага гореща? Нали уж тайната на гладкия крем карамел е именно тя да не достига висока температура и се слага студена, като даже по време на печенето се пускат кубчета лед от време на време. Ако я сложим гореща, както пишете, няма ли лесно и бързо да заври и крем карамелът да стане на шупли? И не е ли ключова и най- важна температурата на печене, която само сте споменали "да не е много висока". Някой може да реши и че 160-170 градуса е не много висока температура и тогава никак не би му се получил гладък крем. Просто си разсъждавам... :)Също така доколкото аз знам, когато се приготвя карамел, той никога не се бърка, а само съдът се разклаща.. А млякото, което казвате да се загрее в микровълнова... няма ли да се пресекат яйцата, ако някой прекали със загряването? И последно само да кажа..според мен яйцата не се разбиват много, както препоръчвате, защото именно тогава те могат да станат на пухкава пяна и да има още една предпоставка за шупли. И май като гледам всъщност рецептата по- скоро описва как да си направим най- НЕгладкият крем карамел. Иначе като гледам от снимката наистина изглежда чудесен и най- вероятно аз бъркам, незнам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Пропуснала съм да напиша, че цвеклото се бели най - лесно докато е още леко топло, така че го обелете веднага след като махнете фолиото- да не е горещо, но не и напълно изстинало. Коричката пада много лесно, а това че пръстите се боядисват не трябва да ви тревожи, тъй като червената боя се измива веднага със вода.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Вили! Понякога най- лесните и простички ястия са най- вкусни! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, много мило :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Този стил Орио веднъж го споделих май за риба снапер, но на скара, а сега за пръв път опитвам на фурна със лаврак. Все е вкусно. :)Може да се опита и с мерлуза. Много се радвам, че ти хареса :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Рецептата е чудесна. Сладко- киселият вкус на касиса те кара да не можеш да спреш да похапваш от тортата. Аз пекох по- малко време от указаното, защото обичам да ми е малко по - кремообразно. Благодаря за рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Любими са ми:) Много пухкави и вкусни!! Браво, Мариянка!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, това е добър трик, но въпреки това най- важна е температурата на печене, защото ако е висока и лед да слагам, пак ми става на шупли. Напоследък го пека само на 120 градуса- 1 час и без да слагам лед се получава перфектен. Моите чашки обаче са мънички - при по големи може и да трябва малко повече време за печене на тази температура. Опитайте :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се :) И аз снощи направих вечерта си специална с нея :) Напук на снега и лошото време, да внесем цвят, аромат и настроение в домовете си :)