Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Здравейте! Благодаря ви :) Да, може да ползвате повторно патешката мас като задължително я претопите на слаб огън и после я прецедите. Освен за патешки бутчета в нея може да си приготвите и пилешки бутчета конфи, стават много вкусни. Освен това и картофки приготвени с патешка мас, както и други зеленчуци добиват уникален вкус и аромат.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много ви благодаря момичета мили! Тези миди са очарователни на вид, но за вкуса... просто нямам думи! Безкрайно ми е приятно, че ви харесват!
Yordanka Kovacheva коментира:
Хубава рецепта, но имам малка забележка. Първо- името някак не е подходящо, защото под "натюр" разбирам нещо приготвено в собствен сос или без допълнителни съставки и овкусители. Другото, което е неточно според мен е времето на приготвяне- 20 минути са много време, тъй като мидите се отварят почти веднага и е достатъчно само малко да постоят още на котлона- 5 минути максимум при неколкократно разклащане на тенджерката.
Yordanka Kovacheva коментира:
С наденичка, да :) Най- добре е да се ползва наденичка чоризо в суров вид.
Yordanka Kovacheva коментира:
Щастлива съм, че така ви е харесал сладкиша! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудна баница се получи! Благодаря за хубавата рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ще стане разбира се :) Всяка огнеопорна тавичка,форма за кекс, независимо от материала- стъкло, силикон.. и т.н. би послужила стига да е горе долу с размерите които посочих.
Yordanka Kovacheva коментира:
Аз го правя в кръгла тавичка с 28 см. диаметър. Може и в по- малка форма, като тогава сладкишът просто ще стане по- висок и може би още по- добре изглеждащ.
Yordanka Kovacheva коментира:
Феята на зъбките да си почине малко :) Нека отпуснем душите и ние и се подсладим както подобава, а за полезни вещества.... За душата, да, изобилстват :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Момичета не спорете :) Прочетох оригиналната рецепта на Таня Донева и там също в продуктите не са упоменати други освен 200-те грама бисквити за основния блат. Но най- отдолу има коментари ,в които една жена я пита колко е количеството на бисквитите между кремовете/муса и Таня отговаря, че са 250 грама. Тоест малко повече от тези за основния блат. И между другото, може ли едно парченце торта, защото се облизвам от одеве? :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Много поетично казано :) Така със сигурност няма да мислим за калориите като нещо лошо :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Ох, чудесна рецепта! Допи ми се биричка... :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Албенка, ескаролата е позната и под името градинска жлъчка. Гадно ми е това име, затова използвах "интернационалното" :) Съжалявам, че е отдолу под другите продукти и не се вижда на снимката, иначе със сигурност щеше да я познаеш. Но ако все пак "градинска жлъчка" не ти говори нищо, то това е вид маруля, зелена салата, доколкото знам от семейството на цикорията. Листата и са много къдрави, почти назъбени и твърдички. На цвят е жълтеникаво зелена и на вкус леко горчива- не толкова, колкото цикорията обаче. Използва се основно за салати и казват, че е доста полезна. Разбира се в тази рецепта може да бъде заменена и от други подобни салатени листа, пак би станало добре, но леката горчивинка придава неповторима нотка :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви :) Много се радвам, че ви е харесал!
Yordanka Kovacheva коментира:
Колко е нишестето? А бисквитите? Има пакети от всякакви грамажи....