Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Супер свежо питие, "братовчед"на Сангрията. :) Със спрайт би станало още по- разкошно, защото повече наподобява(да не кажа че е същото) на оригиналната съставка, с която се прави- gaseosa- та. И макар името да е лятно, перфектно е и за зимата :))
Yordanka Kovacheva коментира:
Може да се ръснат и с червен пипер, да, но трябва да е задължително лют. Самото име "бравас" е синоним на "лют",така че ако в картофите няма люто няма как да са "бравас". Този лют кетчуп, който Мариянка е упоменала се нарича още "salsa brava" и е основният протагонист в рецептата. Любими са ми тези картофки!
Yordanka Kovacheva коментира:
Вили, хубави бисквитки са това, но немога да се сдържа да не кажа, че не ми се струват испански. Незнам откъде е тази рецепта, може и теб да са те заблудили нещо.. Самото име също не испанско, а италианско- Benedetta.В испанския такава дума или име не съществува. С най- добри чувства го казвам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Приготвих тутманика и съм доволна от резултата! Хубава рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти, но за тези кошнички не се изискват почти никакви кулинарни умения - тортиля питките са си готови, само се режат и препичат. А крема е най- обикновен. Само давам идея за бърз десерт :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Уникална вкусотия! Вече ми е сред любимите рецепти!
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесни, вкусни, хрупкави и в същото време нежни! Страхотна закуска си спретнахме с тях, за което благодаря на автора на рецептата. Виждам, че има добавена снимка ,не от автора, а от друг човек, която не отговаря според мен, защото кифличките или "момините устни" нито имат указаната форма на такива, нито тестото е с цвета, който се получава при типичното содено тесто- леко тъмен. Това просто го казвам, защото го забелязах :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна рецепта! Единствено не съм съгласна с осоляването на пържолите преди печене. Пробвайте да добавите солта чак когато са изпечени, тоест преди да ги поднесете, по този начин ще останат сочни и крехки. Солта извлича соковете на месото и при топлинната обработка то става по- сухо.
Yordanka Kovacheva коментира:
Любимо!! С кисело мляко също става прекрасно!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви :) За пръв път приготвям такъв вид тесто- със сметана, мед и повечко масло. Притеснявах се дали ще бухнат, дали изобщо ще се получи нещо, но притесненията ми бяха неоснователни. Толкова меки, нежни и пухкави станаха, че съм очарована!
Yordanka Kovacheva коментира:
:) :) ами много се надявам! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Браво, Ели! Просто уникална рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Мажат се с водичка смесена с малко олио или зехтин и после се поръсват с маковото семе и едрата люспеста сол. При мазането не се натиска, за да не спадат, най- добре със силиконова четка. Радвам се, че си се спряла на тази рецепта и благодаря :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Любими!
Yordanka Kovacheva коментира:
Всъщност ванилия си има, но исках да кажа- есенция- ромова или друга.