Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
И аз много обичам крем супите, защото се приготвят много лесно и бързо и човек може да експериментира със всякакви комбинации от много различни зеленчуци. Перфекни са за забързаните домакини. Много ти благодаря за оценката, Съни. Сърдечен поздрав от мен!
Yordanka Kovacheva коментира:
Съгласна съм, Зари.Солта прави всеки зеленчук да пуска водичка,но ей така да изстискаш картоф звучи абсурдно. За идеята с памучните кърпи, благодаря, гениална е :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
Yordanka Kovacheva коментира:
Защото зехтинът в рецептата е много малко-50 мл., нормално е да ви хрупат картофите. Те се пържат в обилно количество мазнина, да ги покрива почти, на среден огън докато омекнат. Не чакайте и да ви стане кафяв лука, това би развалило визията на тортията. Другото важно нещо е и двата зеленчука да бъдат нарязани на тънки шайбички/люспи, а не на дебели парчета или кубчета.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не е задължително!
Yordanka Kovacheva коментира:
Марианка, благодаря много :) Не са чак съвършени, не всички станаха с перфектна форма, аз сложих на преден план по-хубавите :)) ,но пък на вкус са чудесни, с великолепен дъх на масло.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти ,Ели! Нещо съм се въодушевила напоследък с тези "медени корички"- за месото, за кифличките.. :) Аз теб също те "познавам" веднага само по снимката и оригиналния "почерк" и презентация :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Хубаво ястие, но не би могло да се нарече карпачо. Някаква грешка е станала може би.
Yordanka Kovacheva коментира:
Усмивка и от мен :) Аз мисля, че да, трудно е да се намери в България патешка мас, но и си мисля, че все пак има някъде, защото съм виждала да правят патешкото месо по този начин. Другия вариант е както казах да си я приготвим сами от изрезки. Просто, който реши да си го сготви може да намери начин :) Аз давам идейка, а все на някой може да се окаже полезна и приложима. Много ти благодаря за хубавите думи и похвалата и хубава вечер! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Мимка, сега си препрочетох рецептата, защото си викам: "Абе да не би да не съм обяснила както трябва.. "Но не, ясно съм упоменала, че суровите бутчета се заливат с патешката разтопена мас. То няма как да е дошла тази мазнина, тъй като са сурови още и тепърва ще ги готвим във мазнината, която трябва да ги покрива;) Това е всъщност метода наречен конфи. :) Поздравче!
Yordanka Kovacheva коментира:
Здравей мила :) Разбира се, че патешките бутчета немогат да пуснат толкова мазнина, нито дори на половината на това количество. Затова съм упоменала патешката мас като отделна съставка /продукт от рецептата.Тя трябва да се закупи от някоя птицекланница или специализиран за такива продукти магазин, както и може да се приготви от патешки изрезки(но са необходими доста, затова най-добре да си се вземе готова отнякъде) Забравила съм да упомена също, че ако се прави по-голямо количество за консервиране ще трябва даже още по 400 мл. на всеки две бутчета, за да бъдат те идеално покрити от нея. Но рецептата е по-скоро за директна консумация, а съветът за консервиране го давам между другот, все пак ако някой реши да си направи повечко. Също така тук се възползвам и да уточня, че за сосчето лука не се запържва в патешката мазнина(тя загаря лесно), а в зехтин-бях го пропуснала и го редактирах, но или съм забравила да натисна бутона "запиши" или момичетата редакторки не са сметнали за необходимо да го добавят. Не е фатално, защото всъщност се готви на бавен огън и може и да не загори, но все пак не съм пробвала, така че немога да дам гаранция.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, Теди, но всъщност рецептата е много лесна.. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти, Гери! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Почти усетих аромата му! Класика ,поднесена с много вкус и дъх на домашен уют! Браво, Съни!
Yordanka Kovacheva коментира:
С наслада прочетох коментара ти, Съни. Така хубаво се изразяваш, с одухотвореност ,финес и точност! Мисля, че всички тук сме в някаква степен вълшебници, както казваш ти. Стараем се да поднасяме неща, които да радват окото и да очароваме семействата си с разнообразие и вкусни гозби. На мен понякога ми се получава, понякога не съвсем, затова никога не спираме да се учим. Радвам се и на всичко хубаво и добре поднесено, дори това да е обикновенна супичка. Хубаво ми е когато виждам истински, искрени, комуникативни, талантливи ,креативни и дейни кулинари (към които спадаш и ти безспорно) ,такива, с които можеш да си кажеш нещо, да обмениш опит. Това е и очарованието на този сайт. Сърдечни и топли прегръдки от мен!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря, благодаря :) Моркови, тикви, невен, куркума, къри... Направо вече виждам всичко във оранжево :) Но това е така прекрасен есенен цвят! За мен е чест такъв добър естет като теб да забележи скомната ми украса!