И аз много обичам крем супите, защото се приготвят много лесно и бързо и човек може да експериментира със всякакви комбинации от много различни зеленчуци. Перфекни са за забързаните домакини.
Много ти благодаря за оценката, Съни. Сърдечен поздрав от мен!
Съгласна съм, Зари.Солта прави всеки зеленчук да пуска водичка,но ей така да изстискаш картоф звучи абсурдно. За идеята с памучните кърпи, благодаря, гениална е :)
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
Защото зехтинът в рецептата е много малко-50 мл., нормално е да ви хрупат картофите. Те се пържат в обилно количество мазнина, да ги покрива почти, на среден огън докато омекнат. Не чакайте и да ви стане кафяв лука, това би развалило визията на тортията. Другото важно нещо е и двата зеленчука да бъдат нарязани на тънки шайбички/люспи, а не на дебели парчета или кубчета.
Марианка, благодаря много :) Не са чак съвършени, не всички станаха с перфектна форма, аз сложих на преден план по-хубавите :)) ,но пък на вкус са чудесни, с великолепен дъх на масло.
Благодаря ти ,Ели! Нещо съм се въодушевила напоследък с тези "медени корички"- за месото, за кифличките.. :) Аз теб също те "познавам" веднага само по снимката и оригиналния "почерк" и презентация :)
Усмивка и от мен :)
Аз мисля, че да, трудно е да се намери в България патешка мас, но и си мисля, че все пак има някъде, защото съм виждала да правят патешкото месо по този начин. Другия вариант е както казах да си я приготвим сами от изрезки. Просто, който реши да си го сготви може да намери начин :) Аз давам идейка, а все на някой може да се окаже полезна и приложима.
Много ти благодаря за хубавите думи и похвалата и хубава вечер! :)
Мимка, сега си препрочетох рецептата, защото си викам: "Абе да не би да не съм обяснила както трябва.. "Но не, ясно съм упоменала, че суровите бутчета се заливат с патешката разтопена мас. То няма как да е дошла тази мазнина, тъй като са сурови още и тепърва ще ги готвим във мазнината, която трябва да ги покрива;) Това е всъщност метода наречен конфи. :) Поздравче!
Здравей мила :) Разбира се, че патешките бутчета немогат да пуснат толкова мазнина, нито дори на половината на това количество. Затова съм упоменала патешката мас като отделна съставка /продукт от рецептата.Тя трябва да се закупи от някоя птицекланница или специализиран за такива продукти магазин, както и може да се приготви от патешки изрезки(но са необходими доста, затова най-добре да си се вземе готова отнякъде) Забравила съм да упомена също, че ако се прави по-голямо количество за консервиране ще трябва даже още по 400 мл. на всеки две бутчета, за да бъдат те идеално покрити от нея. Но рецептата е по-скоро за директна консумация, а съветът за консервиране го давам между другот, все пак ако някой реши да си направи повечко.
Също така тук се възползвам и да уточня, че за сосчето лука не се запържва в патешката мазнина(тя загаря лесно), а в зехтин-бях го пропуснала и го редактирах, но или съм забравила да натисна бутона "запиши" или момичетата редакторки не са сметнали за необходимо да го добавят. Не е фатално, защото всъщност се готви на бавен огън и може и да не загори, но все пак не съм пробвала, така че немога да дам гаранция.
С наслада прочетох коментара ти, Съни. Така хубаво се изразяваш, с одухотвореност ,финес и точност!
Мисля, че всички тук сме в някаква степен вълшебници, както казваш ти. Стараем се да поднасяме неща, които да радват окото и да очароваме семействата си с разнообразие и вкусни гозби. На мен понякога ми се получава, понякога не съвсем, затова никога не спираме да се учим. Радвам се и на всичко хубаво и добре поднесено, дори това да е обикновенна супичка.
Хубаво ми е когато виждам истински, искрени, комуникативни, талантливи ,креативни и дейни кулинари (към които спадаш и ти безспорно) ,такива, с които можеш да си кажеш нещо, да обмениш опит. Това е и очарованието на този сайт.
Сърдечни и топли прегръдки от мен!
Благодаря, благодаря :)
Моркови, тикви, невен, куркума, къри... Направо вече виждам всичко във оранжево :) Но това е така прекрасен есенен цвят! За мен е чест такъв добър естет като теб да забележи скомната ми украса!
Моите коментари